Společně proti šmejdům | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Společně proti šmejdům

Vážení čtenáři,

ve chvíli, kdy v pátek odpoledne sedím za počítačem a píšu tyto řádky, ještě netuším, jak dopadnou krajské volby. S výjimkou Prahy proběhly všude a mě bude moc zajímat, jak se noví zastupitelé poperou s otázkami dopravy. Zda budou mít na hlavě cyklistickou čepičku a na mapách svých obcí kreslit jen cyklostezky, nebo budou brát ohled i na potřeby motoristů. Skoro je mi až líto, že volby nebyly v Praze. Po naprosto nesmyslném a necitlivém rozšíření parkovacích zón, které doslova paralyzovalo život ve městě, by právě u nás mohla hrát doprava při rozhodování, koho volit, velkou roli. A určitě by z toho neměli radost antimotorističtí fundamentalisté z protežovaného spolku Auto*mat.

Výrazem šmejdi titulujeme v Česku hlavně prodejce předražených cetek, kteří využívají bezbrannosti seniorů. Ale šmejdů je mnohem víc druhů. Velice rozšířeni jsou mezi prodejci ojetin. Jak jinak nazvat člověka, který stáčí tachometry aut a ta pak prodává za vyšší cenu. Přestože dosavadní zákony na podobnou činnost pamatují, málokdy je někdo za takové podvody potrestán. Stáčení se těžko dokazuje. O to víc nás těší, že jsme byli úspěšní. Případ z litvínovského autobazaru, který jsme oznámili policii, doputoval až před soud a nepoctivý pracovník byl relativně tvrdě potrestán. U soudu se řešil zřejmě jen zlomek jeho činů, ale i to stačilo. Al Capone šel také bručet za daně, a ne za vraždy. Smutnější na celé věci je fakt, že autobazar se přejmenoval a stočená auta prodává dál. Bylo by však hříchem vzdávat boj. Náš příklad ukazuje, že i nad šmejdy se dá zvítězit. Nedejme se!

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851