Všechno je v nejlepším pořádku | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Všechno je v nejlepším pořádku

Vážení čtenáři,

myslím si, že je skvělé, že pan premiér teď hovoří se všemi ministry a probírá s nimi jejich úspěchy a neúspěchy. A je úplně fantastické, že ministr dopravy Dan Ťok uslyšel od ministerského předsedy, že musí co nejdříve vypsat výběrové řízení na nového poskytovatele mýtného systému na našich silnicích. Je prostě skvělé, že premiér je takový sympaťák, že Ťokovi nepřipomínal, že do vlády přišel s jediným úkolem – vypsat soutěž a najít do konce tohoto roku na mýto někoho jiného, než je Kapsch. Proč se vrtat v neúspěších, musíme hledět vpřed!

Zřejmě je asi také správné, že na postupu ministerstva, které prodloužilo Kapschi smlouvu na další tři roky napřímo, v režimu tzv. „zahájení jednacího řízení bez uveřejnění“, neshledal minulý týden nic zvláštního ani Úřad na ochranu hospodářské soutěže. Je důležité vědět, že nad čistotou hry bdí organizace, které vůbec nevadí, že prodloužení proběhlo během jediného dne, navíc neděle. Podle ministra a Kapsche to byla náhoda. Podle fi rmy SkyToll, která stejné služby nabízela za méně peněz, zlý úmysl. Sky- Toll každý všední den posílal na ministerstvo dopis, v němž podával námitky proti možnému zahájení řízení bez uveřejnění. A tím prakticky hatil snahy Ťoka a spol. prodloužit Kapschi pro něj mimořádně výhodný kšeft. A tak se holt všichni z Bratrstva kočičí pracky sešli na ministerstvu v neděli. To totiž pošta nechodí (ona často nechodí ani ve všední dny, ale to už je zase jiný případ…). Pro někoho překroucení a pokřivení zákona, pro odborníky z úřadu zřejmě skvělá práce. Takže, pane ministře, hlavu vzhůru, děláte to fakt dobře!

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851