Sorry jako | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Sorry jako

Vážení čtenáři,

existuje mnoho způsobů, jak si rozhodit biorytmy. Vím, o čem mluvím, neboť jeden z osvědčených receptů jsem před pár dny vyzkoušel na vlastní kůži. Na otočku, tedy na pět dnů, jsem se vydal do Melbourne. 32 000 km tam a zpět, deset hodin časového rozdílu, výkyv v teplotě téměř 40 stupňů. A z celkové doby pěti dní 44 hodin na palubě letadla. Doma po návratu najednou nevíte, kde jste, který den je, a nechápete, co se to s vámi sakra děje. Jako by svět frčel kolem vás za tlustým sklem a k vám doléhaly jen vzdálené zvuky. Takový reaklimatizační rauš. Ještě že tu jsou naši úředníci a politici, kteří vás velmi rychle vrátí na zem do kruté reality.

Tak třeba jedete do práce, dírám v silnici se vyhýbáte jak mistr světa ve slalomu, a najednou začnete závidět Australanům, že mají cesty hezké, neboť téměř neznají mráz, tak proč by se jim povrch drolil. Na to si přečtete zprávu kontrolního úřadu o špatně připravených opravách našich dálnic a k tomu arogantní vyjádření mluvčího ŘSD, že oni dělají všechno skvěle a kontroloři jsou neschopní. Ale proč by nebyl arogantní, když v tomhle státě si každý dělá, co chce, a ostatní ho za to ještě zbožňují. Ano, hovořím o Andreji Burešovi, pardon, Babišovi. Ministr fi nancí, který hlídá občany, aby neokrádali stát, a sám ze sebe – velkopodnikatele – udělá malého, aby dostal z EU dotaci na luxusní hotel. No a co? Stejný Babiš, který zavádí EET, aby všem malým znechutil podnikání, na straně druhé za pomoci korunových státních dluhopisů nedaní příjmy. A když se ho novináři ptají, kde vzal na nákup peníze, protože podle všeho tolik vyděláno neměl, odpoví: Sorry jako!

Jsem přesvědčen, že sousloví „Sorry jako“ bude kandidovat na češtinský novotvar roku 2017. Dá se u nás totiž použít na všechno. Malý příklad: doufám, že se vám i toto vydání Světa motorů bude líbit. Že ne? Sorry jako!

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851