Svět lidskosti podle městských uniforem | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Svět lidskosti podle městských uniforem

Vážení čtenáři!

Strážníky nemá skoro žádný řidič rád. Týden co týden přistává v redakční poště nějaký váš příběh o jejich hóóódně podivném bdění nad pořádkem v českých a moravských městech.

Vaše e-maily mají většinou stejnou osnovu. Začínají zbytečnou buzerací, v 99 % kolem parkování, a končí „inteligentními“ dohady nad pokutou. Nebo i nedohady, zato šoky, jak uniformy hrající si na policisty zvesela vydělávají radnicím.

Kamarádka u nás v Neratovicích nedávno zastavila na nějaké barevné čáře. Nikoliv na silnici, ale na velkém parkovišti – jen si vyběhla pro léky. Za dvě minuty měla za sklem lísteček. Je poctivka, a tak šla rovnou zaplatit. „Nevytahujte ty papírky všechny, já ho dostala dneska,“ povídá úředníkovi, když na ni vytasil pakl pokutových lístků. „Vždyť ty jsou z dneška…“ uzemnil ji. Bylo jich hodně přes stovku. V deset ráno.

Kolegové z Reflexu se minulý týden pochlubili doslova otřesným zážitkem. Nejde o to, že sami platili za krátké zastavení na prázdném prostranství pětistovku, kvůli níž na ně strážníci spustili maják jak na zločince. Hlavně odkryli příběh invalidy, jemuž někdo zabral parkovací místo. Rada „policie“? Zavolejte odtahovku! Když za hodinu a půl přijela, dorazil i hříšník. Prý si nevšiml. Dobrý argument, zdálo se asi strážnici. Vyřešila to s ním totiž domluvou. Zato invalidovi následně poslali z radnice výzvu k uhrazení pokuty: při čekání na uvolnění svého vyhrazeného parkování prý stál kouskem auta na přechodu pro chodce.

Strašně mě štve, když jednání mezi námi lidmi chybí to hlavní – lidskost. Jistě se najdou měšťáci, kteří ji v sobě mají. Ale o těch nám zatím nikdo nenapsal. Slibuji, že pokud se tak stane, dozvíte se to. Vždyť v tomto čísle věnujeme jednomu z vašich ohlasů hned čtyři strany. Nápad s prodloužením převodů u octavie nám totiž nakonec nabobtnal tak, až se z něj stalo hlavní téma.

Hezké čtení a lidský přístup přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851