Máme rádi automobily | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Máme rádi automobily

 Vážení čtenáři,

hlavní téma tohoto vydání Světa motorů je poněkud neobvyklé. Stavu a budoucnosti českého průmyslu se příliš často nevěnujeme.

Tentokrát je k tomu mnoho důvodů. Jednak se v minulých dnech objevila souhrnná čísla, která jasně definují automobilový průmysl jako hlavní motor české ekonomiky. Na druhé straně se rozvinula velká debata, jak nastartované tempo udržet, případně ještě zrychlit. A hlavně jak zvýšit produktivitu práce. Aby tu nebyly jen montovny vyžadující nekvalifikované síly. Jde také o to, aby se skvělé výsledky automobilek konečně mnohem výrazněji promítly do stavu peněženek jejich zaměstnanců. Prostě abychom už přestali být jen levnou výrobnou pro Západ, ale stali se opravdovými movitými Evropany. Jak se dočtete, nejbližších deset let bude rozhodujících. Naši politici v posledním dvacetiletí zvorali skoro všechno, na co sáhli. Snad teď budou úspěšnější. I když průzkumy před podzimními volbami nějaký obrat k lepšímu nevěští. Aby se dařilo autům, je třeba zapracovat i na jejich pověsti. V poslední době se většinou jen skloňují negativní důsledky automobilismu. Jako by o všem v našem světě rozhodovali jen šílení zelení.

I proto přichází Svět motorů s velkou iniciativou a na poslední čtyři dny prázdnin chystá v samotném centru Prahy na vltavské Náplavce jedinečnou výstavu aut. Brněnský autosalon už čtyři roky odpočívá v pokoji, existují zde menší výstavy v často nedůstojných prostorách po požárech nebo v provizorních budovách. Proběhly tradiční bohnické Legendy, které jsou však zaměřeny výhradně na závodní a sportovní vozy. Opravdu reprezentativní přehlídka chybí.

Jak se dočtete na stranách 5 a 6, už za dva měsíce bude bílé místo na mapě vymazáno. Již teď si poznačte v kalendářích, že byste na konci prázdnin neměli na naší akci „Auta na Náplavce“ chybět.

Na rozdíl od jiných organizátorů… my od vás žádné vstupné vybírat nebudeme!

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851