Krása mezi kapkami deště | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Krása mezi kapkami deště

Vážení čtenáři,

je pátek, chvilka před polednem a já píšu o akci časopisu Svět motorů, která skončí až v neděli večer. No, zahodím na chvíli skepsi, která mě jako věrná přítelkyně provází celým mým životem, a podívám se na vše optimistickým okem. Pokud se totiž Auta na náplavce, unikátní výstava automobilů na obou březích Vltavy v Praze, o víkendu ponese ve stejném duchu, jako proběhlo jejích prvních 24 hodin, pak půjde opravdu o převratný počin. Vím, říká se, že samochvála smrdí, ale co máme dělat? Když se nepochválíte sami, nikdo jiný to za vás neudělá!

Pražské náplavky, které už patřily všem možným druhům lidské činnosti, poprvé ožily výhradně automobily. Na první ročník výstavy se podařilo zlákat k účasti hned dvacet automobilových značek. Je třeba jim poděkovat, neboť jejich šéfové šli do rizika a vsadili na nevyzkoušenou akci, na zcela novém místě a se zcela novými organizátory. Opravdu není v Česku ani jinde v Evropě zvykem, aby motoristický časopis pořádal tak velkou čtyřdenní akci. A navíc na tak exponovaném místě. I my jsme byli několikrát na pochybách, zda se vše zdaří tak, jak má. Když jsem ale ve čtvrtek odpoledne pár minut po ofi ciálním otevření výstavy přicházel na vyšehradskou stranu náplavky a viděl tisíce hlav mezi nablýskanými auty, bylo mi jasné, že to vypadá sakra dobře. Na zájmu diváků o vystavené exponáty i o bohatý doprovodný program nic nezměnil ani liják, který po dlouhých týdnech nádherného počasí přišel pro nás v nejméně potřebnou dobu. Zlobil i v pátek, a tak ještě dobře, že předpověd na víkend, na dva hlavní výstavní dny, vypadala lépe.

Už teď, v první zářijový den, je však jasné, že i díky nadšeným ohlasům od vystavovatelů, kteří byli udiveni počtem a složením návštěvníků, se z této akce budeme snažit vytvořit každoroční automobilovou událost. Pokud jste i vy dorazili na náplavku, moc děkujeme za účast. Pokud ne, tak si udělejte čas příště.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851