Bloudím, bloudíš, bloudíme | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Bloudím, bloudíš, bloudíme

Vážení čtenáři,

vyrazit v těchto dnech na jakoukoli delší cestu po České republice rovná se hotovému neštěstí. Všude se opravuje, kolona stíhá kolonu. Sám jsem si před týdnem po dlouhé době vyzkoušel, jaké to je na „déjedničce“. A abych si to opravdu užil, vyrazil jsem z Prahy na Slovácko pěkně v pátek odpoledne. Když už, tak už! Proti původním údajům navigace jsem do cíle ve Strážnici dorazil o 80 minut později. A to jsem ještě měl štěstí. I objíždění jsem zkoušel. Před Jihlavou byla nehoda, v rádiu varovali, že budu stát 40 až 60 minut. Nevěděl jsem, kde přesně je opravovaný úsek, ani kde došlo k havárii. Přece nežijeme v poušti, abych se na cestu připravoval dlouhé hodiny nad mapou. U odbočky na Větrný Jeníkov začínala kolona, a tak jsem sjel a po dobré cestě vyrazil na Jihlavu. Tam už jsem tápal. Mám jet až na Velký Beranov a tam se napojit na dálnici? Tabule oznamující, že na cestě do Beranova se opravuje most, rozhodla. Vydal jsem se zpět na dálnici. To bylo překvapení, když jsem na ni najel přesně na začátku opravovaného úseku. Ale už to jelo, a tak jsem měl pocit, že jsem na dobrovolné objížďce vlastně vydělal. A možná to tak i bylo. Kdo ví?

Abyste se neocitli ve stejné situaci a nespoléhali se na náhodu, jsme tu my s hlavním tématem. Kromě rad, jak objíždět opravované úseky, kteréhožto úkolu se pečlivě zhostil Matouš Jelínek, přidáváme i návod, jak využívat při hledání optimální cesty aplikace v mobilu. Některé z nich fakt fungují docela dobře. Můžete si jejich zkoušením ukrátit třeba dlouhé chvíle do vydání dalšího čísla Světa motorů. Na objevování máte čtrnáct dnů. Vzhledem ke státním svátkům totiž vyjde následující číslo až v pondělí 9. července.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851