Koho všeho je třeba se bát | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Koho všeho je třeba se bát

Vážení čtenáři,

seznam těch, kterým je na silnici radno se vyhnout, dříve nebyl tak dlouhý. Tedy soudím-li podle svých zkušeností. Ženu za volantem před sebou poznám většinou na desítky metrů daleko. Táta mě v mých motoristických začátcích vždy varoval před jízdou za motorkou, a hlavně skútrem, neboť nikdy nevíš, co se jim v hlavě zrovna stane, a malá kola skútru vletí do každé díry. A co když ti pak spadne pod auto? Ještě v dobách okresů, kdy se rodiště řidiče dalo odvodit z poznávací značky, jsme se v rodině děsili starších pánů v klobouku z Nymburska a Lounska. A když navíc ještě byla neděle a oni vezli na zadním platu vyskládaná vajíčka, bylo nejbezpečnější zastavit na krajnici a čtvrt hodiny počkat.

Dnes je výčet těch, jimž je lepší se vyhnout, mnohem bohatší. Dálnice a silnice jsou plné kličkujících aut, jejichž řidiči zrovna něco důležitého musejí klepat na klávesnici mobilu. K tomu přidejte zdivočelé tiráky, kteří neradi ruší nastavené údaje na tempomatu a řítí se vpřed bez ohledu na dění před sebou. Ve své podstatě ani reagovat nemohou, neboť s nohama položenýma na palubní desce a s očima přilepenýma na televizi toho prostě moc nestihnete. Do koktejlu smrti přidejte čerstvé držitele řidičáků (průkaz na zkoušku je stále v nedohlednu) a zapomenout nesmíme ani na překvapení, která nám tisícovkami předlouhých oprav chystá ministr dopravy Dan Ťok se svými odborníky. A jako by toho ještě nebylo dost, po přečtení hlavního tématu tohoto vydání se asi začnete bát i plně naložených dodávek. Řidič za jejím volantem totiž klidně už může být nepřetržitě několik dní na cestě a vůbec nevnímá, kde právě jede. Hrůzné počtení.

Tak šťastnou cestu, milí čtenáři!

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851