D1 jako symbol utrpení | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

D1 jako symbol utrpení

Vážení čtenáři,

o modernizaci naší nejdůležitější dálnice z Prahy do Brna se už popsalo tolik papíru, že by na něj padlo všechno dřevo ze současné kůrovcové tragédie. A psát se dá pořád dál a stále je co objevovat. Člověk se od rána do večera může divit, naříkat, vztekat, a pořád bude mít přísun novinek. Nebojím se napsat, že D1 je novodobá křížová cesta. Vzpomínejte se mnou. O mnoho let opožděný začátek oprav cesty dávno po její životnosti. Svízelné hledání stavebních firem, vleklá jednání s úřady, s vlastníky půdy. Do toho přidejte neustálé nálety zběsilých organizací, napadajících vše nové a maskujících to vzletnými ekologickými záměry. O brněnském sdružení Děti Země by v Hollywoodu měli natočit film. Jeho obstrukce hraničí s dokonalostí. O tom svědčí rozklad, který minulý týden podali proti kusu dálnice u Hradce Králové. Učinili tak pouhé tři minuty před skončením lhůty pro podání. To už není život, to je antická tragédie.

A pokračujeme dál! Firmy nestíhají termíny, doba modernizace se stále prodlužuje. Ministři slibují zrychlení. D1 vypadá stále jak Berlín v květnu 1945. A opravené úseky? Před časem jsem jel po D1 a najednou zjistil, že nebýt nových svodidel, skoro bych nepoznal, že jedu po modernizovaném úseku. Auto poskakovalo jako vždy. Že by se mi něco zdálo? Začali jsme se tedy o kvalitu oprav zajímat – a ejhle! Ono opravdu není vše tak, jak má. U tři roky starých mostů prostrčíte prsty spárami, do kterých viditelně zatéká. Nový beton na vozovce má hned trhliny. Ostatně přečtěte si sami na stranách 6 až 9, jaký šlendrián Petr Slováček odhalil.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851