Naše maďarská formule | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Naše maďarská formule

Diváci brali horko po svém. Zatímco někteří používali ve čtyřicetistupňovém vedru různé osvěžovací prostředky, jiní pojali přízeň týmu naprosto originálně – třeba fanoušci Ferrari (vlevo)

Fotogalerie

12 fotografií

Vydali jsme se nasbírat dojmy z formule 1, ještě než nastaly její měsíční prázdniny. A kam jinam než do Maďarska, se kterým nás pojí dlouholetý vztah? Letošní závod měl hezké pořadové číslo 888.

(více v čísle 32/13)

První podnik formule 1 se v Maďarsku konal v roce 1986, kdy ještě východní Evropu dusila těžká bota komunistické totality. Dnes se to zdá možná směšné, ale tehdy bylo zábavné sledovat, jak si před startem podávají ruce kapitalistický boss Bernie Ecclestone s tehdejším nejvyšším představitelem Maďarska, komunistickým bossem Jánosem Kádárem.

Kotlina dvacet kilometrů pod Budapeští se za sedmadvacet let příliš nezměnila. Sucho a občas vítr, který zanáší spousty prachu na 4,381 kilometru dlouhý okruh. Tradičně tu bývá horko, ale nyní to mělo opravdu grády. Teploměr se totiž vyšplhal až na 41 °C!

Letos se sešlo kolem trati 120 000 diváků, kteří zaplatili za nejlevnější víkendovou vstupenku dva a půl tisíce korun. Nejdražší byl lístek na krytou tribunu proti boxům, která má kapacitu 24 500 míst. Páteční trénink přišel na 20 eur (520 korun), sobotní na 60 eur (1550) a nedělní 315 eur (8146 Kč).

Vypadá to, že se do Maďarska budeme vydávat i v dalších letech. Promotér F1 Bernie Ecclestone totiž podepsal smlouvu o pořádání závodu do roku 2021.

Svět motorů na Hungaroringu
Autor: Svět motorů

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
32 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851