VC Katalánska motocyklů: Gratulant | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

VC Katalánska motocyklů: Gratulant

Velká cena Katalánska motocyklů

Chcete slavit jubileum? Pozvěte si Marka Marqueze! Honda se zařídila. O její výhru v MotoGP s číslem 100 se postaral Španěl, který letos ještě nebyl v závodě poražen.

(více v čísle 26/14)

Trať Montmeló na předměstí Barcelony byla začátkem devadesátých let minulého století postavena především pro závody automobilů. Své místo si na něm ovšem našli také nejlepší světoví motocyklisté. Španělské a bratrské manévry Silniční sport jedné stopy je ve Španělsku populární, a tak nebylo lepší oslavy než té, že všechny tři kubatury ovládli domácí. Vítězily také rodinné klany. Ve třídě Moto3 totiž dojel první osmnáctiletý Alex Marquez, ke kterému se přidal o tři hodiny později v MotoGP o tři roky starší a slavnější bratr Marc. Již v předchozím závodě královské kategorie v Itálii musel M. Marquez tvrdě bojovat s Jorgem Lorenzem, aby udržel letošní neporazitelnost. V Barceloně letos poprvé nevyhrál kvalifi kaci, když byli rychlejší jeho týmový kolega a krajan Dani Pedrosa a pak také Lorenzo. Posledně jmenovanému však závod i přes počáteční pozici lídra nevyšel. O vavřín vítěze si to rozdávala trojice M. Marquez, Pedrosa a Valentino Rossi. V posledním okruhu zavadil Pedrosa předním kolem o zadní vedoucího Marqueze a musel zvolnit. Situace využil Rossi a protáhl se na stříbrný „fl ek“. „Letos to byl určitě nejtěžší závod, kromě posledních zatáček, kdy jsem už měl menší náskok. Závěr si užili senzačními manévry Dani s Valentinem,“ prohlásil Marquez.

Výsledky najdete v tištěném vydání SM, č. 48/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
26 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851