Obsah speciálu Autotesty | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

24. 11. 2014

Obsah speciálu Autotesty

Svět motorů Autotesty: 4/2014

Fotogalerie

6 fotografií

V pondělí vychází nové číslo speciálu Autotesty. Co v něm najdete?

Jak testuje Svět motorů: S metodikou srovnávacích testů jste již jistě obeznámeni, jak ale takové porovnání v praxi probíhá?
Nové trendy ve vývoji motorů: Tlak na nízké emise je stále vyšší a automobilky musí přicházet s novými technologiemi. Podívejte se spolu s námi, co nás v blízké budoucnosti čeká.
 
TÉMA
Nejprodávanější auta v ČR: Našemu trhu sice stále vládne domácí Škodovka, zájem zákazníků se však posouvá do vyšších segmentů. Která auta jsou v Česku nejpopulárnější?
Škoda Octavia Combi 1.6 TDI: Suverénní jedničku českého trhu jsme otestovali v nejprodávanější motorizaci – se vznětovou čtyřválcovou šestnáctistovkou.
Volkswagen Golf 1.2 TSI: Nejprodávanějšímu evropskému modelu se tradičně velmi daří i u nás, výjimkou není ani aktuální, sedmá generace.
Hyundai i30 kombi 1.6 GDI: Korejskou značku vídáme na našich silnicích stále častěji, nejúspěšnější je model nižší střední třídy i30. Atmosférická zážehová šestnáctistovka GDI však není dobrou volbou.
Seat Leon ST 1.4 TSI: Španělská automobilka slavila v první polovině devadesátých let obrovské úspěchy s první generací toleda. Na praktický liftback se snaží navázat Leon ST.
Dacia Duster 1.5 dCi 4x4: Jedna z nejlevnějších cest k poctivému vozu s pohonem všech kol. Dacia Duster si navíc na rozdíl od většiny konkurentů troufá i na drsnější podmínky!
 
SROVNÁVACÍ TESTY
Škoda Fabia III 1.2 TSI vs. Fabia II 1.2 TSI vs. Fabia I 1.4 MPI:
Nejdůležitější novinku posledních měsíců jsme otestovali v přímém porovnání s oběma minulými generacemi.
Škoda Fabia II: Prostřední generace malé škodovky se přesouvá do bazarů. Na co si v jejím případě dát pozor a který motor vybrat?
Renault Twingo 1.0 SCe vs. Škoda Citigo 1.0 MPI: Nejnovější přírůstek kategorie minivozů jsme postavili proti lídrovi kategorie z Mladé Boleslavi.
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi vs. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI: Dlouho očekávaný souboj! Nové mondeo si dalo s nástupem na evropské trhy načas a rovnou musí podstoupit zkoušku z nejtěžších – srovnání s osmou generací Volkswagenu Passat.
 
DUEL
Škoda Octavia Scout 2.0 TDI DSG vs. Octavia Combi RS 2.0 TDI DSG: Kombíky se stejným motorem i převodovkou, přesto dvě naprosto rozdílné automobilové osobnosti. Která vám víc sedne?
Škoda Octavia Combi 1.4 G-TEC vs. Toyota Auris Touring
Sports Hybrid: Oba kombíky nižší střední třídy sází na ekologie, jeden si však vybral stále rozšířenější zemní plyn, druhý kombinaci spalovací pohonné jednotky s elektromotorem.
 
EXTRA
První (W 140) a poslední (W 222) dieselový Mercedes-Benz třídy S: Postavili jsme vedle sebe dva luxusní mercedesy, které spojuje vznětová pohonná jednotka. Zatímco v legendárním mamutu šlo o premiéru nafty ve třídě S, v poslední generaci je už diesel samozřejmostí.
Subaru WRX STi: Kromě podrobného testu aktuálního ostrého subaru přinášíme také pohled na historii ikonických písmen STi.
Ferrari California T: Modely se vzpínajícím se koníkem ve znaku příliš často netestujeme. Zveme vás na hodně rychlou projížďku kabrioletem California, který nově dostal přeplňovaný motor.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů Autotesty
4 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851