Obsah speciálu Autotesty | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

5. 12. 2016

Obsah speciálu Autotesty

50 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde:

Fotogalerie

5 fotografií

V pondělí 28. 11. vychází nové číslo speciálu Autotesty. Co v něm najdete?

(více v čísle 4/16)

TÉMA

4 Podpora elektromobility: Elektromobily jsou drahé a jejich rozšíření se podmiňuje dotacemi. Mají tedy vůbec ekonomický a ekologický smysl? Jak se k tématu staví jednotlivé země?

10 Účinnost spalovacího motoru: Vysvětlíme, jak fungují jednotlivé cykly spalovacích motorů: Ottův, Atkinsonův a Millerův. V čem spočívají jejich výhody a nevýhody?

18 Nové motory Mercedes-Benz: Přichází velký návrat k řadovým šestiválcům. Představíme konkrétní motory a vysvětlíme, proč nahradí současné vidlicové jednotky.

Revoluce u Mercedesu spočívá v návratu k řadovému uspořádání motorů. Ptáte se, proč tak razantní změna?
Autor: Svět motorů

TEST

16 Tesla X: Pokroková tesla se vrhla do segmentu SUV. Model X je pozoruhodný nejen brutálním zrychlením, ale i třeba způsobem otevírání dveří.

20 Mercedes-Benz E 220d: V nedávno uvedené generaci éčka se objevil první zástupce nové řady motorů OM 654. Má nižší objem 2,0 l, ale vyšší výkon. Je však i uživatelsky přívětivější?

26 Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG: Vyzkoušeli jsme nejžádanější verzi dlouho očekávaného českého SUV. Víme, jak a za kolik jezdí.

Škoda Kodiaq silný turbodiesel 2.0 Bi-TDI nedostala. Sáhli jsme tedy po verzi se 140 kW a zjišťovali, zda velkému SUV postačí.
Autor: Svět motorů

32 Škoda Superb Combi a Volkswagen Passat 2.0 TSI DSG 4x4: Vrcholné motory se běžnému vnímání fleetových manažerů vymykají. Dokážou však nahradit punc exkluzivity chybějících šestiválců.

34 Jaguar XF: I ve vyšší střední třídě už bývají častou volbou naftové čtyřválce. Na zoubek se podíváme novému dvoulitru se 132 kW. Bude velkému sedanu stačit?

40 Toyota Hilux 2.4 D-4D: Nezničitelný pick-up se dočkal již osmé generace. Je to pořád stejný pracant, nebo po vzoru vozů SUV vyměkl?

42 Peugeot 3008 2.0 BlueHDi: Druhá generace zcela změnila charakter a nyní se řadí mezi běžná kompaktní SUV, tedy až na absenci čtyřkolky. Vadí to?

44 Fiat Talento Panorama 1.6 Twin Turbo Multijet: Fiat upustil od spolupráce s Peugeotem a Citroënem a oblíbenou dodávku vyvinul s Renaultem a Opelem. Je to změna k lepšímu a stačí na velké auto naftová šestnáctistovka?

45 Seat Toledo 1.2 TSI: Málo rozšířené dvojče rapidu dokáže zaujmout nižší cenou i moderní výbavou včetně světlometů LED. Proč tedy zůstává ve stínu škodovky?

46 BMW X4 xDrive20d: Z podstaty věci nepochopitelný segment SUV-kupé se těší značné oblibě. K velkému modelu X6 tak přibylo i baby provedení s označením X4.

47 Ford Fiesta 1.0 EcoBoost: Fiesta je vyhlášená výborným podvozkem. Přidáte-li k tomu dvouspojkový automat, má šanci stát se ideálním autem do města.

48 Subaru Levorg 1.6 GT-S: Netradiční kombi střední třídy dostalo nový systém detekce překážek před vozem EyeSight. Jak funguje?

49 Audi Q2 1.4 TFSI: Nejnovější audi s označením Q2 se vzhledem velmi vymyká sterilní podobně ostatních modelů. Překvapí malé SUV i jinak?

50 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde: Klasická koncepce s pohonem zadních kol, 510 koní, manuální převodovka, zrychlení pod čtyři vteřiny a maximálně přes 300 km/h, to vše nabízí ostrá giulia.

SROVNÁVACÍ TEST

Srovnání kie s mercedesem není v případě plug-in hybridů žádné sci-fi . Korejec dokázal velmi překvapit.
Autor: Svět motorů
6 Kia Optima PHEV a Mercedes-Benz C 350e: Plug-in hybridy se snaží kombinovat výhody elektromobilu s klasickým zážehovým motorem. Umí to lépe kia, nebo mercedes?

12 Kia Niro vs. Toyota Auris Hybrid: Porovnali jsme dva různé přístupy k hybridnímu pohonu. Razí lepší cestu tradiční kombi, nebo módní crossover?

22 Opel Astra ST 1.6 CDTi vs. Renault Mégane Grandtour 1.6 dCi: Moderní dieselové šestnáctistovky čím dál častěji přebírají úlohu dvoulitrů. Vyzkoušeli jsme je v Astře ST a novém Mégane Grandtour.

28 Opel Mokka X 1.4 Turbo vs. Suzuki S-Cross 1.4 BoosterJet: Oba vozy spojuje čerstvý facelift i zařazení na pomezí vozů SUV a MPV. Zkoušeli jsme verze s novými přeplňovanými benziny a automaty.

36 Ford Ranger 3.2 TDCi vs. Nissan Navara 2.3 dCi: S novými pick-upy se v poslední době roztrhl pytel. Mnohem více se nyní zaměřují i na uživatelskou přívětivost a komfort. Je lepší navara, nebo faceliftovaný ranger?

EXTRA

52 BMW i8 vs. Nissan GT-R: Generační souboj supersportů ukáže, zda moderní hybridní technika má šanci zvítězit na mamutí silou.

58 Ford Focus RS: Auto, které se prezentuje jako driftující čtyřkolka, jsme prověřili spolu s profesionály tohoto řemesla – driftařem Zdeňkem Wertheimem a autokrosařem Petrem Bartošem.

62 Porsche Cayman S a Boxster S: Redukční dieta připravila nejmenší model Porsche o šestiválec, přeplňovaný čtyřválec však dokáže divy a dynamika je ještě lepší než dříve.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů Autotesty
4 / 2016 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851