Srovnávací test: Hyundai i40 1.7 CRDi vs. Škoda Octavia 2.0 TDI | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

8. 4. 2013

Srovnávací test: Hyundai i40 1.7 CRDi vs. Škoda Octavia 2.0 TDI

Hyundai i40 1.7 CRDi vs. Škoda Octavia 2.0 TDI

Octavii už jsme prozkoumali z nejrůznějších úhlů a vždy narazili na to, že má ambice konkurovat vozům střední třídy. Jestli právem, to ukáže duel s Hyundaiem i40, který se netají odhodláním komplikovat české oblíbenkyni život. Poprvé ve Světě motorů startujeme Octavii 2.0 TDI a do ruky bereme metr manažerských aut.

(více v čísle 15/13)

Testovaná dvojice je živým důkazem, jak komplikované to dnes je s dělením aut do tříd. Octavia je velká jako hrom, ale skladba motorů i fakt sdílení platformy s menšími hatchbacky jednoznačně prozrazují příslušnost do nižší střední třídy, nebo chcete-li kompaktní kategorie.

 

Hyundai i40 je o osm centimetrů delší a o jeho místě v manažerském segmentu střední třídy nemůže být pochyb. Zatímco ale celá řada výrobců považuje za slušnost nabízet v tomto levelu objemnější čtyřválce, šestiválce a někdy se nebojí zajít ještě o dva válce dál, Hyundai se drží při zemi. Dokonce tolik, že jiný diesel než 1.7 CRDi nekoupíte.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
15 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851