Novinky Škody Auto: Podzimní zelenání | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

4. 11. 2013

Novinky Škody Auto: Podzimní zelenání

Škoda Octavia Combi RS

Modely Octavia III a Rapid Spaceback se na trhu ani nestihly pořádně rozkoukat, a Škodovka připravila jejich další speciální varianty.

(více v čísle 44/13)

Začátkem listopadu se objeví ekologicky zaměřené verze a exteriérový paket pro Octavii RS. S automobilem Rapid Spaceback zamířila Škoda poprvé do segmentu hatchbacků nižší střední třídy. V nabídce bylo od začátku šest motorizací, ale chyběla ryze ekologická varianta. Vše se změní s příchodem provedení GreenLine, jehož srdcem bude vznětová šestnáctistovka s výkonem 66 kW.

Škoda Rapid Spaceback
Autor: ŠKODA AUTO

Díky standardně dodávanému systému stop-start, řízenému dobíjení baterií, pneumatikám s nízkým valivým odporem a aerodynamickým úpravám karoserie se nyní pyšní kombinovanou spotřebou 3,8 l/100 km. To vše za cenu 375 900 Kč, což je jen o 17 000 Kč více než u běžného provedení této motorizace, které má spotřebu 4,4 l/100 km. Ve stejnou dobu dorazí i úsporná octavia. Její vznětová šestnáctistovka nové generace má ale výkon 81 kW a spotřebu 3,3 l/100 km, což odpovídá produkci 87 gramů CO2 na kilometr. Historicky nejšetrnější octavia se prodává za 497 900 Kč, kombi se stejnou spotřebou je o 35 000 Kč dražší.

Škoda Octavia Green Line
Autor: ŠKODA AUTO

Na druhém konci

Automobilka nemyslí jen na ekologicky smýšlející řidiče a šetřílky, ale také vyznavače sportovního svezení. Pro ně připravila za 13 200 Kč u manuální převodovky a 8700 Kč v případě automatického ústrojí speciální paket RS Challenge. Proti standardnímu „eresu“ zákazník dostane černě lakovaná zrcátka a masku chladiče, 18palcová litá kola Gemini nebo prahové lišty s názvem edice. Paket rovněž obsahuje elektronický volič jízdních profi lů Performance Mode Selection, multifunkční kožený volant nebo palubní počítač Maxi DOT se stopkami pro měření okruhových časů. Dostupný je pro liftback i kombi, přičemž v druhém případě dostanete černě lakované střešní ližiny.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
44 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851