Seat Toledo: Podle rapidu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

1. 12. 2013

Seat Toledo: Podle rapidu

Seat Toledo

Seat uvádí na český trh model Toledo pro rok 2014 a zájemci se mohou těšit na řadu vylepšení.

(více v čísle 47/13)

Stejně jako u sesterské Škody Rapid, vznikající na jedné lince v Mladé Boleslavi, se v jeho útrobách objeví nové tlumiče a především elektromechanický posilovač řízení, který nahradil původní elektrohydraulický a mění charakteristiku v závislosti na aktuální rychlosti vozu. Vylepšené toledo by tak mělo být pohodlnější a poznáte ho také po vizuální stránce. Na masce se objevilo nové logo výrobce, které debutovalo u leonu.

V interiéru výbavy Style se stejně jako u rapidu zabydlela dekorační lišta opatřená klavírovým lakem. Novinkou je také elektrické ovládání zadních oken z místa řidiče nebo ztvárnění panelu klimatizace. Nechybí tříramenný volant z leonu ani upravená hlavice řadicí páky.

Pokud nahlédnete do ceníku vozu, narazíte na rozšíření nabídky vznětových motorů. Dosud bylo možné toledo pořídit jen s šestnáctistovkou TDI o výkonu 77 kW, díky nové verzi s 66 kilowatty se vůz s naftovým agregátem dostal pod čtyři sta tisíc korun – přesně na 391 900 Kč. Se sedmistupňovým DSG je o 40 000 Kč dražší – silnější turbodiesel s výkonem 77 kW nemůže být s automatem spojen. Cena toleda se zážehovým tříválcem 1,2 l ve verzi Basis startuje na částce 269 900 Kč, tedy stejně jako dosud.

Seat Toledo
Autor: Seat

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
47 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851