Seat Leon Cupra: Plodnost jak má být | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

19. 1. 2014

Seat Leon Cupra: Plodnost jak má být

Seat Leon Cupra

Divoká verze s turbomotorem drtícím přední nápravu patří ke každé modelové řadě Seatu. Stejně jako jméno Cupra, inspirované etruskou bohyní plodnosti.

(více v čísle 3/14)

Náležitě oplodněný je i nový Leon Cupra, který krátce po Golfu R přichází s nabroušenou verzí motoru 2.0 TSI řady EA211. Už v základní verzi dosahuje výkonu 195 kW, ve fajnšmekrovské variantě Cupra 280 pak 206 kW, tedy postaru 280 koní. Poháněná jsou jako obvykle pouze přední kola, trakci pomáhá elektronicky řízený samosvorný diferenciál s hydraulicky ovládanou sadou lamel.

Samozřejmostí jsou aktivní tlumiče DCC a volič jízdních režimů Cupra Drive Profi le, na výběr je mezi manuální a dvouspojkovou převodovkou. Kromě kupé SC bude Cupra v nabídce i jako pětidveřový hatchback. Vzhled okoření kola o průměru 18 či 19 palců, příď s větším nádechem sání, diodové světlomety či zadní nárazník s difuzorem a oválnými koncovkami výfuku. Příkladnou dynamiku ilustruje zrychlení na 100 km/h za 5,9 sekundy a nejvyšší rychlost 250 km/h. Čeští příznivci se dočkají v dubnu.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
3 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851