Renault Trafic & Opel Vivaro: Rodinka v novém svetru | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

27. 3. 2014

Renault Trafic & Opel Vivaro: Rodinka v novém svetru

Opel Vivaro

Lehké užitkové vozy Renault Trafic a Opel Vivaro jsou prakticky identické, a tak ani nepřekvapilo, že obě automobilky představily nové generace těchto modelů téměř současně. Jak jsme však zjistili, jde spíš o výraznou modernizaci.

(více v čísle 13/14)

Silueta vozu i s typickou vyvýšenou střechou se nezměnila, takže předpokládáme, že i nákladový prostor zůstal zachován takový, jaký byl. Bližší údaje o rozměrech nebo přepravní kapacitě však zatím nejsou k dispozici, takže naše závěry ještě nejsou směrodatné. Můžeme se tedy kochat přepracovaným designem vozů. Přední partie renaultu i opelu sázejí na rozměrnou masku chladiče orámovanou velkými hlavními světlomety a kapotou motoru téměř plynule přecházející v linii čelního skla.

Opel nezapomíná vyzdvihnout LED pro denní svícení. Jisté také je, že se pod kapotami objeví vznětová šestnáctistovka vyvinutá ve Francii. V nabídce Renaultu ponese klasické označení 1.6 dCi a u německého výrobce 1.6 CDTI nebo 1.6 BiTurbo CDTI. Podle předběžných informací by tento agregát měl být asi o litr úspornější než dosavadní turbodiesely. Množství variant nebude určitě chudší než dosud.

Renault uvádí, že bude k dispozici celkem 270 variant. V nabídce budou dva rozvory a stejný počet délek skříňových verzí i výšek střechy. Samozřejmostí bude také kombinované provedení pro převoz cestujících i nákladu, kabina s plošinou, čistě osobní provedení nebo minibus.

Renault Traffic
Autor: Renault

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
13 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851