Jaguar XE: Postrach střední třídy | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

29. 3. 2014

Jaguar XE: Postrach střední třídy

Jaguar XE

Britský Jaguar letos představí nový model střední třídy s označením XE, a tak o něm začíná vypouštět první informace. Je zřejmé, že design bude navazovat na současné typy XF a XJ.

Podle struktury hliníkové modulární platformy Intelligent Aluminum Architecture zase víme, že bude mít spíše splývavou záď fastbacku. Nová platforma, na níž bude postaveno i připravované SUV nebo příští XF, je tvořena lisovanými hliníkovými plechy, výlisky a odlitky, které jsou spojeny nýty a lepidlem. V budoucnu by na část platformy mohly být použity také prvky z karbonových vláken.

Jaguar XE
Autor: Jaguar

Pro model XE připravuje Jaguar i nové motory Ingenium, které bude možné uložit podélně i příčně. Mají být nejenom úsporné, ale nejvýkonnější jednotky prý nabídnou až 400 koní. Jako první se objeví vznětový čtyřválec, jenž nahradí všechny dosavadní agregáty z doby spojení automobilky s Fordem.

Jaguar XE
Autor: Jaguar

Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851