Škoda CitiJet: Škola hrou | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

23. 4. 2014

Škoda CitiJet: Škola hrou

Škoda CitiJet

Fotogalerie

3 fotografie

Mladoboleslavská automobilka jde na výchovu svých budoucích expertů po svém. Studentům Škody Akademie zadala jasný úkol: „Vytvořte stoprocentně funkční showcar na základech modelu Citigo, který vystavíme na letošním srazu příznivců Golfu GTI, jenž se každoročně odehrává u rakouského jezera Wörthersee.

(více v čísle 16/14)

A studenti se činí. První plány projektu CitiJet, který zastřešuje šéfdesignér automobilky Škoda Jozef Kabaň, se začaly rýsovat loni na podzim a na samotném voze se naplno pracuje zhruba od začátku roku. V současnosti je koncept hotový zhruba z poloviny a my jsme si ho mohli sami prohlédnout. Základ tvoří model Citigo Sport s litrovým tříválcem o výkonu 55 kW a manuální pětistupňovou převodovkou. Jenže se promění ve dvoumístný roadster. Takže šla dolů střecha a karoserii zpevnila trubková konstrukce za zadními sedadly, nad níž se usadily reproduktory s výkonem 300 W a atraktivní oblouk targa, chránící posádku při případném převrácení vozu. Distanční podložky zvýšily rozchod zadních 16palcových kol o 20 mm na každé straně. Studenti přitom využívali pouze díly, které jim nabízí buď výchozí citigo, nebo další modely automobilky.

Škoda CitiJet
Autor: Škoda

Koncept ještě čeká snížení podvozku, instalace modrého LED podsvícení pod vozem, které bude svítit do rytmu hudby, čalounění zadní části interiéru, osazení standardních nárazníků (vzadu s dvěma koncovkami výfuku), světel, a především unikátního šikmého prosklení ve stylu konceptu Škoda Fabia RS 2000 z roku 2011. Už se těšíme na výsledek!

Defi nitivní podobu studentského projektu Škoda CitiJet uvidíme na tuningovém sraze u Wörthersee, přípravy jsou zatím zhruba v poločase
Autor: Škoda

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
16 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851