Volkswagen Golf Sportsvan: Tak trochu jiný golf | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

26. 6. 2014

Volkswagen Golf Sportsvan: Tak trochu jiný golf

Volkswagen Golf Sportsvan 1.4 TSI

Volkswagen rozšířil nabídku modelu Golf o velkoprostorový typ Sportsvan.
Německá značka tak rázně vkročila do našlapaného segmentu kompaktních MPV.

(více v čísle 24/14)

Modelová ofenziva Volkswagenu nabírá na obrátkách. Po modernizovaném polu a ještě před novým passatem a touaregem přichází vůz, který dosud v nabídce německé značky chyběl: Golf Sportsvan. Jde vlastně o kompaktní MPV postavené na základech úspěšného golfu, které by mělo svou filozofií navazovat na předchozí generaci Golf Plus. Naštěstí ale od ní příliš genů nepřebralo, protože devět let vyrábějící se Plus v porovnání s normálním hatchbackem o moc víc nepřinesl a možná byl i nudnější. Proto si dovolujeme tvrdit, že dodnes ani tak o kompaktní MPV nešlo.

Pro první test jsme zvolili motorizaci 1.4 TSI s výkonem 92 kW. Vedlo nás k tomu několik důvodů. Zákazník ji může získat ještě v základním, cenově dostupnějším provedení Comfortline – silnější jednotky jsou spojeny výhradně s výbavou Highline. Navíc dostane podvozek s víceprvkovou zadní nápravou, která zase není k dostání u slabších agregátů.

Jde podle nás o vyváženou a cenově zajímavou nabídku. Sportsvan je přitom jen o deset tisíc dražší než stejně vybavený Golf Variant.

Celý test nadjete v tištěném vydání SM, č. 24/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
24 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851