Test: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI Laurin & Klement | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Test: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI Laurin & Klement

Škoda Octavia Laurin a Klement

Fotogalerie

10 fotografií

Výbava Laurin & Klement znamená u Škodovky tradičně nejvyšší dostupnou míru luxusu. Výjimkou není ani třetí generace octavie.

(více v čísle 34/14)

Ještě teď si vzpomínám, jak jsem jako malý kluk slintal u okýnka Felicie Laurin & Klement. Pamatujete na ty nádherné šedé kožené sedačky? V mých očích to tenkrát byla taková škodovácká forma legendární renaulťácké výbavy baccara.

Přiznám se bez mučení, že podobný efekt ve mně nejnovější vydání specifikace Laurin & Klement vyvolat nedokázalo. Spojení černé a velmi tmavě hnědé na přístrojové desce s ne zcela věrohodnou imitací dřeva působí v prvé řadě dost ponuře, v druhé potom trochu lacině. Snaha o luxus vyznívá lehce křečovitě, obyčejnější výbavě Elegance nebo novince scout se v tomto směru daří jednoznačně více.

Příplatek 77 000 Kč proti Eleganci by se v tomto světle mohl jevit jako nerozumná rozmařilost, těžko však vyloučit možnost, že se někomu Laurin & Klement líbit bude. A hlavně, tučný příplatek ospravedlňuje hmatatelné rozšíření standardní výbavy, u Octavie Laurin & Klement tak už nemusíte připlácet za zadní boční airbagy, bixenony, sedačky v kombinaci kůže a alcantara nebo velmi pěkná osmnáctipalcová litá kola.

Ty by popravdě ani nemusely být, tedy v konkrétním testovaném případě s motorem 2.0 TDI o výkonu 110 kW. Jak je všeobecně známo, i tato motorizace se musí spokojit se zadní jednoduchou nápravovou. A i když v jejím naladění za poslední dobu mladoboleslavští velmi pokročili, na osmnáctipalcových kolech toho bylo na vlečenou nápravu už moc – těžký vznětový motor, takřka kompletní výbava včetně příplatkové panoramatické střechy… Aby si člověk připadal jako Laurin & Klement a vznětové motorizace se nechce vzdát, měl by velmi zvážit příplatek 55 000 Kč za pohon všech kol. Se zadní víceprvkovou nápravou!

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
34 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851