Fiat Fullback 2.4 MTJ LX Extended Cab: Dříč se sklony k zábavě | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

17. 10. 2016

Fiat Fullback 2.4 MTJ LX Extended Cab: Dříč se sklony k zábavě

Fiat Fullback 2.4 MTJ LX Extended Cab

Fotogalerie

8 fotografií

Letos se mezi výrobce velkých pick-upů zařadil i Fiat. Model s americky znějícím jménem Fullback se žádné práce nebojí.

(více v čísle 35/16)

Fiat chrlí jednu novinku za druhou, jenže pod červeným logem nacházíme i mazdy nebo renaulty. Ani jeho první velký pick-up se italsky netváří. Jde totiž o upravené Mitsubishi L200. V nabídce je pětimístná kabina Double Cab a čtyřmístná Extended Cab, kterou jsme vyzkoušeli. Poznáte ji podle dvou od sebe otevíratelných párů dveří bez středního sloupku. Už nejlevnější provedení SX se chlubí sedmi airbagy, klimatizací, dálkovým centrálem, mlhovkami či rádiem s CD, bluetooth a USB. Vyšší specifikace LX přidává zadní parkovací kameru a litá kola. A kdo se chce pick-upem blýsknout v lepší společnosti, může zvolit dokonce kožený interiér, bixenony s denním svícením LED nebo metalický lak.

Fiat Fullback 2.4 MTJ LX Extended Cab
Autor: Jiří Káš

 

I přes výčet příplatků jde o pracovní stroj, čemuž odpovídá pobyt na palubě. Přední sedadla jsou sice pohodlná a velkoryse rozměrná, s místem vzadu se však spokojí jen stopaři za deště. Veškeré plasty jsou tvrdé, ale ergonomii nemůžeme nic vytknout. S řadičkou však občas musíme trochu bojovat. Tuhá záď s listovými pery má v nezatíženém stavu tendenci poskakovat. Na rozbitých silnicích vůz znervózní každá nerovnost, na dálnici se však díky směrové stabilitě chová důstojně. Vznětový čtyřválec uslyšíte, má ale hodně síly a spotřebou nezruinuje – běžně si bere osm litrů.

Fiat Fullback 2.4 MTJ LX Extended Cab
Autor: Jiří Káš

 

Nejlépe se fiat cítí na nezpevněných cestách, kde využijete pohon 4x4 a světlou výšku. Zařadíte redukci, uzamknete diferenciál a vyjedete kamkoliv. U lesní chaty se navíc díky průměru otáčení 10,8 m otočíte s noblesou. Doporučujeme však přikoupit parkovací kameru. Ve skromném ceníku příplatků bychom zvolili ještě pětimístnou kabinu. Vždyť možnost zajet si po práci s kamarády na víkend do lesního srubu patří mezi největší lákadla terénních pick-upů…

 

Spotřeba během testu 8,8 l/100 km

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
35 / 2016 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851