Obsah speciálu Technika | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

13. 3. 2017

Obsah speciálu Technika

Bláznivě rychlé luxusní SUV má motor sice obrovský, ale přece jen zmenšený. Porovnali jsme ho i s Touaregem 4.2 V8 TDI.

Fotogalerie

5 fotografií

V pondělý 13. 3. vychází nový speciál Technika. Co v něm najdete?

(více v čísle 1/17)

TOP

4 Foto čísla: Řemesla spojená s opravami a renovacemi motorů nejsou jen obdvuhodná, ale i krásná.

6 Technické novinky: DS7 Crossback. Desetistupňová převodovka Hondy. Alpine A 110. Emise pevných částic. Elektrické dodávky Renaultu. Subaru XV. Ford Fiesta ST. Katalyzátory Toyoty.

9 Motor Honda 1.0 VTEC: Označení VTEC zní konzervativně, pod kapotou nového civiku ale najdeme litrový přeplňovaný tříválec.

Desátá generace Hondy Civic je první, kterou může pohánět přeplňovaný tříválec
Autor: Svět motorů

10 Spojení skupiny PSA s Opelem: Významná událost evropského automobilového průmyslu ukazuje, jak rychle se věci můžou měnit.

TECHNIKA

12 Motor Volkswagen 1.5 TSI: Překvapivě jen o deci větší, ale zásadně přepracovaný motor bude pohánět mnoho modelů skupiny VW.

16 Autonomní řízení: Jak mohou tradiční automobilky slibovat jízdu bez řidiče ve stále kratších termínech, když i průkopnická Tesla v reakci na smrtelnou nehodu tápe?

20 Souboj paliv ve vozech Mini: Zajímavá příležitost porovnat v malém autě naftu i benzin ve tříválcové podobě.

24 Škoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4: Podrobný průzkum přísnou lupou. Pro koho vlastně Škoda nové SUV postavila?

30 BMW 750 Ld: Boj o špičkový výkon v dieselové lize pokračuje. BMW se snaží vymáčknout co nejvíc ze třílitru se čtyřmi turbodmychadly

BMW 750 Ld
Autor: Svět motorů

34 Audi SQ7: Audi sází na čtyřlitrový osmiválec, který osadilo neméně sofi stikovanou technikou. Platí, že objem ničím nenahradíš?

38 Volkswagen Sharan 2.0 TDI DSG 4Motion: Diesel, automat a pohon všech kol je královská kombinace, která v sharanu dosud chyběla.

40 Suzuki Baleno 1.0 BoosterJet: Japonský konkurent fabie míří na její silné stránky – prostor a praktické využití.

42 Přeplňované motory Suzuki: Historie delší, než by mnozí čekali. A pár podrobností k novému motoru BoosterJet.

UŽITEK

44 Fuso Canter: Malý náklaďáček můžete řídit s řidičským průkazem skupiny B, samozřejmě na úkor užitečné hmotnosti. Jaké další kompromisy takové řešení přináší?

46 Ford Transit EcoBlue: Osvědčený vůz s novým motorem, mimochodem dále zmenšeným na pouhé dva litry objemu. Jestli to stačí, prověří test dlouhé devítimístné verze.

HISTORIE

50 Mercedes třídy G: Legenda nejen konstrukcí a schopnostmi, ale také tím, že už dvacet let končí. Je to teď doopravdy? Na šesti stranách se věnujeme technice i historii modelu.

Mercedes třídy G:
Autor: Svět motorů

DOKTOR MOTOR

56 Volvo PowerPulse: Když jsme ho testovali před rokem, připadalo nám líné a hlučné. Jsme zvědavi, jak účinné jsou slibované změny.

58 Svolávací akce: Čím dál zbrklejší vývoj aut vede k častějším konstrukčním i výrobním chybám. Výrobcům se do nápravy často nechce, my jsme našli zajímavý prostředek spotřebitelské sebeobrany.

62 Generální opravy unikátních motorů: I na nových autech je stále co opravovat a na krásném řemesle co obdivovat. My jsme se tentokrát vydali za specialisty na motory historické a závodní.

Svět motorů Technika 1/2017
Autor: Svět motorů

66 Tiráž

Vyšlo v časopisu

Svět motorů Technika
1 / 2017 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851