Škoda Citigo: Druhá fáze mládnutí | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Škoda Citigo: Druhá fáze mládnutí

Škoda Citigo

Fotogalerie

10 fotografií

Modernizace Škody Citigo proběhla netradičně ve dvou vlnách. Loňské inovace nyní doplňuje zbytek změn. Odhalíte je na první pohled?

(více v čísle 27/17)

Miniauta jsou specifická záležitost. Ideál pro mladé či naopak starší řidiče, pro maminy s dětmi nebo jako nákupní taška k velkému rodinnému autu. Jenže doba miniaturních holátek za 150 000 až 200 000 Kč je pryč. Dnešní prckové na dvou stech tisíc startují a smysluplný výběr přichází tak o patnáct či dvacet tisíc výš. Mimo jiné je to dáno i tím, že v souladu se současnou legislativou už nejde tak moc šetřit. Auto bez ESP a s jedním airbagem je nemyslitelné, naopak bezpečnostní předpisy vyžadují čím dál víc asistenčních systémů. K tomu připočtěme komplikovanější motory kvůli emisím. Výsledkem je skutečnost, že mezi miniauty a malými vozy je tak malý cenový rozestup, že za volant prcka usedne jen ten, pro koho jsou rozměry skutečně zásadní prioritou. V Česku je takových zákazníků dlouhodobě jen 2,5 %.

Škoda Citigo
Autor: Svět motorů

Žádný div, že se v tomto mikrosvětě nedějí velké věci. Novinek poskrovnu, inovace minimalistické. Viz nová Škoda Citigo. Změn jako šafránu – a to mezi ně Škoda počítá i inovace, které potichu zavedla už koncem loňského léta v rámci pravidelné modelové péče. Už skoro rok totiž citigo přes den svítí diodovými pásky a do noci září účinnějšími dvěma parabolami, vzadu razí efektní optiku a uvnitř vozí modernější přístrojový štít či nový středový panel.

Když tedy z tiskové zprávy vyškrtáme výše uvedené, zahrnuje letošní omlazení výrazněji profilovanou kapotu, přepracovaný nárazník a masku se silnějším chromovaným lemem, nové disky kol a zářivou barvu Kiwi Green. Výbavu obohatil multifunkční volant.

Pokud chcete na první pohled identifikovat citigo modelového roku 2018, jukněte na mlhovky. Nové jsou hranaté a umějí přisvěcovat do zatáček jako u větších škodovek.

Technika citigo zůstává beze změny. Přeplňované verze litrového tříválce jsme se nedočkali, syslí ji pro sebe bráška Volkswagen Up. Škodovka zůstává u atmosférické varianty 1.0 MPI s 44 kW, 55 kW nebo 50 kW v případě provedení G-Tec na zemní plyn.

Škoda Citigo
Autor: Svět motorů

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
27 / 2017 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851