Veteránská burza: Veteš, skvosty i med | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Veteránská burza: Veteš, skvosty i med

Veteránská burza

Fotogalerie

12 fotografií

V kalendáři akcí upozorňujeme každý týden kromě jiného na veteránské burzy. Jak to na nich vypadá, na to jsme se minulou sobotu zajeli podívat do Lázní Bohdaneč.

(více v čísle 18/13)

Vždyť už teď je to hodně zlevněné, kroutí hlavou prodejce, že nespustí ani o pár korun. Je to ale spíš výjimka, s většinou obchodníků se dá dobře domluvit. Když vezmete zboží víc, často je za zajímavé ceny.

Jenže dá se tady vůbec něco užitečného nakoupit? Hned po zaplacení vstupu 30 Kč a přebrodění podmáčené louky za kempem, kde vzniklo improvizované parkoviště, spatřujeme leda starou veteš. Hodiny, použité motohelmy a v dálce dokonce středověké brnění. Další mají na dekách vyskládané harampádí z půdy a v rohu se krčí prodejce medu. K tomu je sobota, osm hodin ráno. Zkrátka a dobře – pro nováčka je tradiční motoburza nepochopitelnou záležitostí.

Je libo zapalovací svíčku? Stačí chvilka hledání a najdete určitě tu svou potřebnou.
Autor: Svět motorů

Jenže zkušení harcovníci vědí, že pokud renovují veterána či provozují starší auto, jsou na správném místě. Nejenžejejich díly už v obchodech nekoupíte, ale tady je navíc seženete hned všechny na jednom místě.

My jsme například hledali kontaktnici do starého typu spínací skříňky s ampérmetrem na nádrž Jawy Kývačky či Péráku. Vzhledem ke stáří šedesáti let už se nic takového nevyrábí dokonce ani v replice. V inzerátech či na Aukru nezbývá než koupit celou spínací skříňku v ceně začínající na pětistovce. Stačilo pět minut hledání a už z harampádí taháme skoro nepoužitý díl. A cena? Padesát korun. To se jinde nevidí…

Něco pro naše čtenáře – starší ročníky Světa motorů se na burze prodávaly za 250 korun
Autor: Svět motorů

 

Tipy Světa motorů

➤ Za parkování se obvykle neplatí. Ale velké burzy jsou dražší. Třeba v Chotusicích zaplatíte 100 Kč za vstup, jenže zde strávíte celé dopoledne. V Lázních Bohdaneč jsme byli za hodinu hotoví, naštěstí stál vstup jen 30 Kč.

➤ Když chcete dobře nakoupit, musíte se pěkně sklonit k bedničkám na zemi a přehrabovat,až najdete, co hledáte. Kdo má součástky vyskládané a napucované na pultě,někdy si za ně řekne vyšší částku.

➤ Pokud sháníte kontakty na linkování, chromování nebo čalounění motosedel, měli byste na burzu vyrazit.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
18 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851