Bohdan Tůma: Auto, to je moje! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Bohdan Tůma: Auto, to je moje!

Bohdan Tůma

Bohdan Tůma k nám promlouvá častěji, než si myslíte. Patří totiž k nejznámějším dabingovým hercům a také je už skoro třicet let nadšeným řidičem.

(více v čísle 24/14)

Znáte Jasona Priestleyho alias Brandona Walshe ze seriálu Beverly Hills 902 10? Jistě jste také už viděli charismatického policistu Semira Gerkhana z „nekonečné“ řady Kobra 11.

A jistě máte v paměti filmy se špičkovými americkými herci, jako jsou Denzel Washington (Krvavý příliv, Případ Pelikán), Jim Carrey (Maska, Muž na Měsíci), Wesley Snipes (Vycházející slunce, Střelec v ohrožení) nebo Owen Wilson (Marley a já).

Těmto a také řadě dalších postav z filmu televize i seriálů dal hlas Bohdan Tůma. Člověk, který rád používá gesta, občas nespisovná slova a čiší z něj živočišnost.

Rubikon, moje volba

Řadíte se k řidičům konzumentům, nebo jste labužník?

Řadu let jsem byl výhradně spotřebitel ukotvený na peugeotech. Posledním vozem téhle značky, který mi patřil, byl typ 4007. Tvářil se jako terénní, ale rozhodně takový nebyl. Přesvědčil jsem se o tom až moc důkladně při svém koníčku, kterým je myslivost.

Co se vám přihodilo?

Bohužel tam, kde jsem s ním jezdil, se mi podařilo zničit snad všechno na podvozku: nápravy, poloosy, čepy, tlumiče. Když jsem zjistil, kolik budu muset do auta investovat, abych ho prodal, řekl jsem dost.

Udělal jste něco razantního?

Kolega z dabingu vlastní Jeep Sahara a vzal mě loni v září k prodejci. No a já se okamžitě zamiloval do modelu Rubicon a díky němu se ze mě stal řidič labužník.

Čím vás auto tak okouzlilo?

Nenutí mě jezdit rychle, sedím dost vysoko, má automat, kterému jsem se celý život bránil. Jenže teď na něj nedám dopustit. A jestli ještě budu někdy měnit auto, chci jedině tuhle převodovku. Můžu při jízdě jíst, pít, telefonovat přes handsfree. Jsem rád, že jsem poslechl kamarády, kteří mi už hezkých pár let automat doporučovali. A

A litujete svého kroku?

První den to bylo peklo, musel jsem si levou nohu málem přivázat ke dveřím. Člověk měl pořád tendenci strkat ji na pedály a dvakrát jsem levačkou brzdil. A jak člověk nemá cit, dal jsem si jednou ránu hlavou o přední sklo a podruhé nosem o volant.

Pokračování najdete v tištěném vydání SM, č. 24/2014

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
24 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851