Autobijci přecházejí do útoku | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Autobijci přecházejí do útoku

Vážení přátelé,

mám pro vás několik zpráv. Špatnou, strašnou a příšernou. Kterou chcete začít? Jak se zdá, s ustupující zimou vylézají na teplo nejen hadi a štíři, ale také nepřátelé motoristů. Tak třeba parlament se už po x-té snaží prosadit zákon, aby z peněz vybraných na povinném ručení šla tři procenta na konto hasičů. Pomatení poslanci stupidně argumentují tím, že hasiči vyjíždějí k nehodám, a proto peníze potřebují. Ale copak oni nevyjíždějí k požárům, likvidaci nebezpečných odpadů a vlakovým neštěstím? Vyjíždějí! Oni snad od pojišťoven nedostávají zaplacen každý výjezd k automobilové bouračce? Dostávají! Oni snad před pár týdny nezachraňovali lidi z výbuchem zničeného domu ve Frenštátě? Ale jistě, byli tam a dřeli jako koně. A chce teď někdo, aby z pojistek domů šla nějaká procenta do rozpočtu hasičů? Nechce! Tak proč mají v tomto státě vše odnést motoristé? Nesmyslná touha poslanců povede jen ke zdražení pojistného.

Odpůrci automobilové dopravy zase v Praze prosadili, že na jaře bude o sobotách uzavřena část vltavského nábřeží, aby tam na silnicích neohrožovala auta chodce. Už nevysvětlili, proč pěší mají chodit po silnicích, a ne po chodnících. A kdo by pak snad ještě chtěl usedat za volant, toho pražské městské části zlikvidují systémem protiústavních modrých parkovacích zón, který se má letos nebývale rozrůst.

Ještě že tu máte na vylepšení nálady Svět motorů. Tak silná témata se nám v jednom čísle už dlouho nesešla. Ať už jde o naprosto exkluzivní proklepnutí superbu nového prezidenta, další, tentokrát rodinný srovnávací test nové Škody Octavia nebo pokus, do kterého z nejprodávanějších vozů se dozadu vejdou tři dětské sedačky.

 

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851