O duši nepřijdete | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O duši nepřijdete

Vážení přátelé,

 

v pátek jsem cestou do práce při průjezd Libní téměř přišel o levé přední kolo služebního vozu. Na místě, jímž projíždím denně a kde znám každý decimetr asfaltu (dá-li se tak ten trhanec vůbec nazvat). Dokonce i ten půl metru hluboký rigol jsem už dřív důvěrně poznal. Odbočujete doprava do vedlejší ulice, po obou stranách auta a odstředivá síla vás nemilosrdně vede jedinou možnou cestou jako po kolejích do díry jako hrom. Poprvé se tam objevila v prosinci a v polovině ledna byla čímsi zasypána. Stačila první sněhová kalamita a látací náplň zmizela. Další oprava byla snad důkladnější, když vydržela až do jara (astronomicky). Teď už však po ní ze dne na den není ani památky. A to mě zaskočilo. První černá myšlenka patřila úředníkům z Prahy 8, kteří jsou schopni za tak šlendriánskou opravu platit nemalé obnosy z našich daní. Hanba jim!

Když jsem zjistil, že kolo jakýmsi zázrakem crash test zvládlo, posunul jsem se v myšlenkách o pár týdnů dopředu. Až opravdu bude tepleji, zmizí poslední sněhové závěje a škody na silnicích se ukážou v plné parádě. To budou slalomy. To si tlumiče zaskotačí a péra zapláčou.

V té chvíli jsme tak trochu pochopil i často hysterické internetové diskuse, které provázejí novou generaci Škody Octavia a hlavně její jednoduchou zadní nápravu, jež ve většině stupňů výbavy a motorizací vystřídala dražší víceprvkovou. Mladoboleslavskou novinkou sice většina diskutujících ještě nejela, ale všichni vědí, jak to bude hrozné, jak z vás oktávka vytřese duši. Proto jsme obě zadní nápravy pořádně otestovali a můžeme všechny uklidnit. Ani jednoduchá náprava z vás duši určitě nevytřese.

 

 

Příjemné čtení vám přeje

 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851