Kterak dojná kráva koňské nápady stopla | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Kterak dojná kráva koňské nápady stopla

Vážení čtenáři.

 

▶ Registr vozidel čeká v úterý a ve středu po Velikonocích odstávka.

▶ Pojišťovny budou kvůli 88 zvednutým rukou poslanců odvádět 3 % na financování hasičů, což zdraží povinné ručení sedmi milionům řidičů.

▶ Vedení Prahy si nechalo vypracovat odhad, kolik by stálo zakonzervování tunelu Blanka (118 milionů každý měsíc, sic!), kterou jsme měli jezdit už loni.

Tři namátkou vybrané zprávy posledního březnového týdne budiž jasnou ukázkou, že český řidič je pro stát krávou, která bude dojit, i když jinak slovo daně ve stáji už skoro nikoho nevzrušují.

„Kdyby se s auty začalo teď, běžný člověk by ho vůbec nesměl řídit. Tahle výsada by zůstala jen politikům a policistům,“ říká v hlavním tématu časopisu Vojtěch Razima - jeden z mužů, kteří v duchu hesla Motorismus není zločin bojují za práva řidičů.

Rozhodli jsme se jejich životní příběhy zmapovat a rozhodně jsme nelitovali. Nejen proto, že nám naplnili časopis mnoha podobnými hláškami.

Se všemi třemi muži, ale i ve Světě motorů navzájem jsme dávno za jedno, že bychom měli jednu ze základních svobod člověka obhajovat týden co týden.

Tenhle boj nesmí skončit už proto, že hrůzných zpráv je víc a víc. Ale i hlavní téma tohoto vydání ukazuje, že se spoustu koňských nápadů podařilo zastavit.

 

Bojovnou náladu přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851