Jak jsem naštval dobrovolné hasiče | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jak jsem naštval dobrovolné hasiče

Vážení přátelé,

 

to jsem si zase jednou dal. Mám na mysli minulý úvodník, v němž jsem se rozčiloval nad zrůdnou novinkou z pera poslanců – posíláním tří procent z povinného ručení do nově vzniklého Fondu zábrany škod. Tomu povládne totálně profláknutá Česká kancelář pojistitelů a peníze z větší části půjdou na nákup techniky pro profesionální a dobrovolné hasiče. Tento nesystémový krok většinu vás rozčiluje stejně jako mě. Řada z vás však v e-mailech jasně dávala najevo rozčarování z jedné věty v editorialu. Přitom vypadá tak nevinně: „Třetina z toho připadne nepochopitelně dobrovolným hasičům, kteří k nehodám nevyjíždějí.“ A už jsem to dostával zleva zprava. Za všechny vybírám z e-mailu Vojtěcha Mášla z Lhenic. „Jako dobrovolný hasič se musím ohradit proti tvrzení, že dobrovolní hasiči k nehodám nejezdí. Možná v Praze a okolí, ale na venkově to funguje drobet jináč. Tady v okolí třeba takoví Netoličáci jezdí k nehodám dost často. Nejbližší profíci z Prachatic to mají docela z ruky. Když přijde dobrákům zpráva na mobil, všechno zahodí a mažou k nehodě, co to dá, k nemalé zlosti zaměstnavatelů. Občas by to chtělo vyjet z Prahy někam do okolí a zjistit, jak se věci mají.“

Podobných mám plnou schránku. Takže už vím, že někteří dobrovolní hasiči k nehodám jezdí. A že jsou na svou práci snad ještě hrdější než sparťané na svůj rumunský prapor. Takže se za chybnou informaci omlouvám. Tím však netvrdím, že považuji za správné, že 3 procenta z ručení půjdou hasičům. A slibuji, že se ve Světě motorů na dobrovolné hasiče a jejich pomoc při dopravních nehodách velmi brzy zaměříme.

 

Příjemné čtení vám přeje

 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851