Nejen o řízení „nahoře bez“ | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Nejen o řízení „nahoře bez“

Vážení čtenáři,

začaly prázdniny. Víc než sluníčko to poslední roky znamená plné silnice.

Strávil jsem konec června ve Francii. Věřte, že Česko je proti ní i s opravovanou D1 průjezdným rájem.

Ulice v nevelkém Le Mans se po slavném závodě na 24 hodin proměnily v totální parkoviště. Britové či Dánové si ale v zácpě, z níž nebylo úniku, i tak užívali. Boty dolů, nohy z oken veteránů, nablýskané karoserie na odiv.

Též na typickou francouzskou neděli na dálnicích, na nichž se štosují kolony už padesát kilometrů od Paříže, si tu lidé tak nějak zvykli a neprudí.

Rozhodně ne tak jako postrach německých dálnic, kterého na startu léta po pěti letech konečně dopadla policie. K téměř osmi stovkám střeleckých útoků, jež ze stresu z dopravy směřoval hlavně na nová auta, se okamžitě přiznal.

Svět motorů ale auta miluje, a tak vám na prahu prázdnin posílá hned několik výživných reportáží. Ať ze zmíněného Le Mans, kam motory patří, ze Šumavy, kde jsou spíš výjimkou, nebo z českých bazarů. V nich jsme sháněli levné auto na prázdniny a zažili u toho víc švandy, než jsme chtěli.

Časopis otvíráme cestováním po všech koutech Evropy. Krásně totiž není jen v Česku a Chorvatsku, jimž jsme se nedávno věnovali v obsáhlých přílohách. Heslo „Jiný kraj, jiný mrav“ ale platí i na silnicích. Odhalujeme proto především specifika jednotlivých zemí. Tušili jste třeba, že v Černé Hoře nesmějí řídit „nahoře bez“ ani chlapi? Nebo že pokud máte předepsány pro řízení brýle, dají vám ve Španělsku pokutu za to, že v autě nemáte náhradní?

Krásný start prázdnin s minimem kolon vám přeje

David Šprincl

zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851