Zápisky z cest | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Zápisky z cest

Vážení přátelé,

od chvíle, kdy jsem po dovolené opět nastoupil do pracovního procesu, si říkám: Vydrž, bude líp. Tři letní týdny dovolené jsem rozkouskoval a i z pohledu motoristického novináře to bylo zajímavé. Začal jsem na Sicílii. Tam jsem kupříkladu zjistil, že stojím-li před půjčovnou aut a dívám se na ceník, je mi najednou úplně jedno, zda ve voze bude plno místa, superklimatizace a poslední technické vychytávky. Vybral jsem to nejlevnější a nakonec jsem i s Fiatem 600 objel vše, co jsem potřeboval.

Pak jsme týden brázdili na čtyřech kolech Rakousko a Německo. Odtud jsem si odnesl poznání, že dálnice a silnice mohou být kvalitní, že u nás nemáme nejdražší benzin na světě a ani nejnepříjemnější strážníky z celé Evropy. K tomu mě dovedli ti innsbručtí. Zaplatil jsem na parkovacím automatu maximální dobu stání, tedy čtyři hodiny. K vozu jsem se vrátil s tříminutovým (!!!) zpožděním, a už jsem měl za oknem pokutu 30 eur. Inu, naši měšťáci mají ještě rezervy.

Poslední týden volna jsem prožil způsobem, který mi většina z vás neuvěří. Hlavně ti, kteří mi po úvodníku z čísla 31 spílali, že mám něco proti cyklistům. Jezdil jsem na kole po Krušných horách. A bylo to nádherné. Cesta z Přebuzi na Boží Dar prostě nemá chybu. Já totiž nemám nic proti cyklistům, jen proti pitomým cyklistickým trasám namalovaným třeba na pražské magistrále.

Věřím, že ať už jste nebo nejste na dovolené, toto vydání Světa motorů vám zvedne náladu.

Pohodové čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851