Když z poruchy mrazí | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Když z poruchy mrazí

Vážení čtenáři,

lidé z mého okolí vědí, že rukama bych se asi neuživil. Od svých osmi let mám na levém palci dvě jizvy, které jsou dodnes perfektně vidět. To jsem se o prázdninách pokoušel u babičky vyřezat nožíkem zvaným rybička lodičku z borové kůry. Proč dvě jizvy? Ráno mi první ránu zašili ve frýdecké nemocnici a já se odpoledne rozhodl dílo dokončit. Pak to pokračovalo na základce, kde mi vysvědčení nekazila matematika, ale dílny. Jistě proto nepřekvapí, že v naší domácnosti opravuje elektřinu a nejrůznější spotřebiče moje žena, která skvěle zvládá i základní zednické a truhlářské práce.

Pokaždé když přejíždím hranice, chvěju se hrůzou. Vědomí, z kolika součástek, které se teoreticky všechny mohou porouchat, je vůz složen, dělá své. Co si pak já, chudáček nešikovný, počnu? V dnešní době plné asistenčních linek, připojištění a hord žlutých andělů už to není tak složité jako dřív. Na konci sedmdesátých let minulého století jsme s kamarády vyjeli „novým“ trabantem z bazaru k moři na Rujanu. V Rostoku auto večer ztichlo. Odtlačili jsme je před servis a pokusili se v něm všichni čtyři přenocovat. Ráno se vozu ujali specialisté a za deset minut jsme už zase jeli. Zaplatili jsme 8 korun, takže o výměnu motoru tenkrát asi nešlo… Dnes už by to tak levné určitě nebylo. A víte vy, zda se vám dnes v cizině vyplatí nechat auto opravit na místě, nebo se raději nechat odtáhnout domů? Že ne? Potom čtěte ve Světě motorů dál a dozvíte se vše potřebné.

Poučné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851