Automobilový souboj roku | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Automobilový souboj roku

Vážení přátelé, opravdu si myslíte, že kvalitní auto dělá jen velký kufr a škrabka? To byl jen fór.

Určitě ani jeden z vás neunikl poslední měsíc lehce kontroverzní srovnávací reklamní kampani, v níž korejský koncern Hyundai (vyrábějící velkou část aut u nás v Nošovicích) vyzýval na souboj tradiční českou Škodu, patřící už přes dvacet let Němcům. Sugestivní televizní spoty končily výzvou: Hyundai se srovnání nebojí! Přidáme-li k tomu zcela neortodoxní vystavování škodovek z půjčoven v prodejnách Hyundaie, je na skandál zaděláno. Výsledek? Škoda i Hyundai zaznamenaly v září letošní rekordní prodeje. O obou firmách se mluvilo víc než jindy. Jejich vzájemné vztahy jsou na bodu mrazu, byť Škoda na útoky Hyundaie odpovídala většinou s nadhledem a jistou noblesou.

Asi by to nebyla Česká republika, kdyby se její první přímo zvolený prezident ke sporu též nevyjádřil. Miloš Zeman totiž šíří témat, k nimž zaujímá jednoznačné soudy, hravě trumfne i takovou stálici, jako je brouk Pytlík. Minulý týden při návštěvě nošovické továrny (přijel na ni Škodou Superb Laurin & Klement) sdělil světu, že Hyundai je nejúspěšnější automobilkou v zemi. Jak k takovému závěru dospěl, nikdo neví.

Svět motorů k problémům přistupuje mnohem zodpovědněji než hlava státu. Když souboj, tak souboj. Ve srovnávacím testu jsme proti sobě postavili kombíky Škoda Octavia a Hyundai i30 a velmi důkladně je proklepli. Výsledky našeho snažení najdete na stranách 14 až 21.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851