Nebezpečí číhá na každém kroku | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Nebezpečí číhá na každém kroku

Vážení čtenáři, jsou lidé, kteří by mohli prodávat ve Vídni vařené kosti a budou v balíku. A jiní jsou neschopní někomu prodat byť jen párátko. Do té druhé kategorie evidentně spadám já i moji předkové. Největším podnikatelským kouskem dědečka byla údajně výhodná koupě malé provozovny na protektory v Rakovníku ve třicátých letech minulého století. Dva dny po koupi se změnily celní předpisy a dovážené pneumatiky prudce zlevnily. O protektory přestal být okamžitě zájem a dílna zkrachovala. Děda, babička a můj táta se pak dva roky živili převážně chlebem s hořčicí.

Můj otec se do dějin rodiny jako obchodník nejvíce zapsal, když za socialismu prodával naše první auto – Fiat 600 D. Dal do novin inzerát a pak už jen zíral. Netušil, jaký bude o fi átka zájem. Lidé volali, docházeli, nabízeli. A táta nevěděl, koho vybrat. Nakonec si ráno s jedním zájemcem plácl. Večer měl přinést peníze. Mezitím však přišel další, peníze měl s sebou a nějak tatínka ukecal. A fi at měl nového páníčka. Večer ale na dveře zabušil ranní zájemce a mával penězi. Auto však už bylo fuč. To bylo řevu. Vzteklý chlap nakonec rozrazil dveře, vletěl do obýváku, sebral ze stolu broušenou vázu a rozbil ji o stěnu. Pak odešel. Já si z toho odnesl poznání, že nesmím obchodovat. Proto také svá auta zásadně prodávám přes bazar, a kdybych si chtěl pořídit ojeté, vydám se tamtéž. Byť je mi jasné, že i tam číhá neskutečné množství nástrah. O tom ostatně pojednává hlavní téma tohoto čísla. I zkušení redaktoři byli překvapeni, jaké nové pasti dokážou podvodníci připravit.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851