Když se chce nad značkami brečet | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Když se chce nad značkami brečet

Vážení čtenáři, určitě velmi často za jízdy autem nevěřícně kroutíte hlavou nad tím, kde všude se objevují nejrůznější značky. A nejde jen o snižování rychlosti v liduprázdných prostorech bez domů, jaké třeba najdete u nás v Praze kousek od bouřícího ruzyňského letiště. Vysvětlující tabulka HLUK pod číslicí 50 je potom jen zářivou gradací úřednické zlovůle.

Hodně zlé krve dělají i tabule označující začátky a konce obcí, které nás nejen informují, ale rovněž nutí snížit rychlost minimálně na 50 km/h. Také zde jsme velmi často svědky naprosté anarchie. Minete tabuli obce XYZ a pak sníženou rychlostí kloužete stovky metrů k prvnímu náznaku obydlí. A běda, pokud tak neučiníte. Za bukem určitě čeká strážník (nejlépe zapůjčený za peníze z jiné obce) a ten má jediný cíl: naplnit prázdnou obecní pokladnu. Výběrčí daní z Pyšné princezny jsou proti nim dobrodějové. Je pochopitelné, že Svět motorů jako zástupce mnohamilionové obce českých řidičů si takové praktiky nechtěl nechat líbit. Čím víc jsme však při přípravě hlavního tématu tohoto čísla do problematiky nakukovali, tím víc jsme se divili. Tak jako skoro ve všem, co se v tomto státě děje, i v umisťování značek panuje stav, který nelze nazvat jinak než bordelem (citlivější čtenář promine). Když si úředník něco usmyslí, není v této chvíli síly, která by ho zkrotila. Policie se sice ke značkám povinně vyjadřuje, ale žádný právní předpis už samosprávě nenařizuje, aby se policejním stanoviskem řídila. Dokud se nezmění legislativa, bude každé volání po nápravě zcela zbytečné.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851