Naše únorové menu
Vážení čtenáři, možná si ještě vzpomínáte, že v minulém týdnu jsem vydání Světa motorů nazval chemickým. Netušil jsem, co na sebe svolávám. Ozvalo se mi hned několik spolužáků z gymnázia, kteří si z tématu „Pechr a chemie“ dělali nechutné šoufky. Já totiž s touto vědou zápolil velmi složitě. Prolézal jsem za čtyři a mým štěstím bylo, že se z chemie nematurovalo. Ještě teď je mi mdlo při vzpomínce na to, jak mě pánská část kolektivu na gymplu dva týdny zcela ignorovala. Důvod? Dostal jsem při chemii kuli dokonce i z alkoholu. A to se za nás nepromíjelo…
No, opravdu nevím, jak obstojím tentokrát. Podle mne je totiž toto číslo Světa motorů kulinářské. Kolega Jirka Baborský dokonce v titulku hlavního tématu o hvězdách blížícího se ženevského autosalonu hovoří o hodech. Ano, pochoutek bude v Palexpu rozdáno opravdu hodně a vévodí jim koncept Škoda VisionC. Menu však pokračuje dál. Na sadu švýcarských lahůdek navazuje ostrý španělský předkrm tapas, tentokrát v podobě jízdních dojmů z nejrychlejšího sériového seatu všech dob – Leonu Cupra. Pak je tu jako hlavní pokrm automobilové knedlo-vepřo-zelo, tedy rozloučení s dlouhodobě testovanou Kiou cee´d SW, která je ideálním vozem českých rodin. Poctivé, hutné auto, bez jakýchkoli výstřelků.
Kdo nemá chuť na českou klasiku, může zvolit nepříliš vábný eintopf z kuchyně našich byrokratů. Tedy další pokračování seriálu o úředních buzeracích. A na závěr jako dezert doporučuji lahodný pohled na naše úspěšné medailistky z olympiády v Soči. U nás se dozvíte, jak jim to jde za volantem.
Dobrou chuť vám přeje
Zbyšek Pechr, šéfredaktor