Jízda na vlnách | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jízda na vlnách

Vážení čtenáři,
není žádným převratným poznatkem, že se náš život pohybuje ve vlnách. Tu předvídatelných, jindy zas nečekaných. Chvíle milého vzepětí a surfování na vysokých peřejích bývají střídány hlubokými pády až na dna propastí. Zhruba stejné sinusoidy ovládají i život automobilů. Jejich příchody na svět bývají v našich zeměpisných šířkách časovány na jaro nebo podzim. Podle dominantních autosalonů. Jaro patří Ženevě, na podzim se po roce střídají Frankfurt a Paříž. Právě výstava v městě nad Seinou se blíží. A tomu odpovídá i příval automobilových novinek. Dnes už není zvykem čekat s prvním ukázáním vozu na nasvícené molo na autosalonu. Vozy se zjevují mnohem dříve. Velmi často ofi ciální výstavní premiéře předchází statické předvedení horké novinky žurnalistům, nezřídka proběhnou i první jízdy a někdy dojde i na nefalšované testování.

 Letos tomu evidentně nebude jinak. A tak si v tomto čísle můžete přečíst jízdní dojmy a testy hned tří horkých podzimních novinek: nové Škody Fabia, Nissanu Pulsar a Citroënu C4 Cactus (ten měl premiéru v Ženěvě ale, teď přichází na trh). Tak různorodý trojlístek už tady dlouho nebyl. Kraluje pochopitelně velmi očekávané malé auto z Mladé Boleslavi, které dříve dominovalo celkovým žebříčkům prodejů automobilů v Česku. Podaří se mu překonat oblíbenou sestru Octavii? Nový Nissan by zase rád navázal na bývalé prodejní úspěchy almery, když její nástupkyně Tiida tak brutálně propadla. A cactus? Tak jako to u Francouzů má být, přináší hlavně vzrušení. Emoce nade vše. Bude to stačit?


Příjemné čtení vám přeje
Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851