Král je mrtev, ať žije král | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Král je mrtev, ať žije král

Vážení čtenáři,
možná jste si toho při každodenním ploužení po českých silnicích ani nevšimli. Ale my, motoristé, máme opět nového krále. V úterý 16. září totiž na obvyklém místě na polygonu v Mostě proběhlo semifinále a finále naší velké soutěže Nejlepší český řidič. A my jsme zde poznali celkově desátého krále silnic. Proč teprve desátého? Vysvětlení je jednoduché, dva skvělí řidiči dokázali v minulosti triumfovat dvakrát. A dlouho to vypadalo, že na trůn usedne staronová tvář potřetí. Do poslední disciplíny byl totiž v čele loňský vítěz a dvojnásobný držitel titulu Nejlepší český řidič Petr Baxa z Klatov. Až pomocná kritéria rozhodla líté klání tak, že vyhrál třiatřicetiletý Pražan Luděk Dytrt, který se tak stal majitelem hlavní výhry - vozu Opel Meriva. Ani on ale nebyl ve startovním poli úplným nováčkem. Loni při své premiéře skončil čtvrtý. 

Pokud bychom však měli hodnotit, kdo v Mostě opravdu vyhrál, byla by to moderátorka a modelka Iva Kubelková, která soutěžila mimo oficiální pořadí. Zprvu se na ni většina finalistů dívala jen jako na krásné zjevení. Stačila ale první disciplína – parkování - a vše bylo jinak. Iva sice přijela velkým bavorákem s automatem, ale bez problémů usedla do malé merivy s manuálem a zaparkovala tak suverénně, že si okamžitě vysloužila aplaus všech přítomných. Mezi 47 finalisty by v této disciplíně byla pátá. Kdyby nebojovala jen neoficiálně, odjela by se skútrem Maxon, cenou Blesku pro nejlepší řidičku. Bravo!


Uklidňující čtení vám přeje
Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851