Slov bylo dost, jaké budou činy? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Slov bylo dost, jaké budou činy?

Vážení čtenáři,

tak už to máme za sebou. Co? Komunální volby. Jak jsme v minulých týdnech slyšeli, ty nejdůležitější ze všech. Údajně jsme mohli rozhodnout o tom, jak to bude vypadat v bezprostředním okolí našich bydlišť. No, já sice o demokracii nijak nepochybuji, ale zase takový optimista bych nebyl. Nevím sice, jak volby dopadly (tento úvodník píši v pátek těsně po otevření volebních místností), ale na základě zkušeností z let minulých nečekám, že by došlo k převratným změnám. Hlavně v neprůhledných větších a velkých městech to stále bude o kamarádíčkování, korytech a bezpracných ziscích na úkor nás, hloupých daňových poplatníků. A je úplně jedno, zda námi volení zástupci slibovali rozmach dopravy nebo její utlumení. Zda horovali pro diskriminační parkovací zóny nebo je chtěli škrtem pera okamžitě zrušit. Zda verbálně dávali přednost výstavbě stadionů místo dětských školek.

Já osobně si aspoň v příštích měsících budu dávat pozor na rozpory mezi volebními sliby a následnými činy. Jen tak pro ten pocit, že ze sebe nenechávám dělat úplného vola. Není to tak dlouho, co jsem si na tomto místě postěžoval, že otázkám dopravy v Praze politické strany s výjimkou Svobodných nevěnují pozornost. Postupem času se dopravní otázky ocitly v centru zájmu snad všech partají. A těch nápadů! Pokud však budou všechny takovým ternem jako před několika dny narychlo otevřený trojnásobně předražený Trojský most, o jehož „přínosu“ pro pražské řidiče píšeme v tomto čísle, tak pánbůh s námi a zlé pryč.

Uklidňující čtení vám přeje

Zbyšek Pechr,

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851