Pozor, novela se blíží! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Pozor, novela se blíží!

Vážení čtenáři,

slastná hodina spánku navíc, kterou nám každoročně dává návrat od nesmyslného letního času k tomu normálnímu od pánaboha, je vždy zároveň i předzvěstí velké motoristické pneumatikářské spartakiády.

Čas se nám vrací poslední říjnový víkend a bezprostředně následuje první listopadový den, po němž by motoristé měli své vozy přezout na zimní gumy. No, měli…

Jako vždy naši geniální zákonodárci zvolili v zákoně formulaci, kterou si každý může vysvětlit po svém. Její nejednoznačnost je do očí bijící. Řekněme to tedy tak, že všichni rozumní majitelé aut, kteří se nechtějí v případě havárie na kluzké vozovce hádat s policií a pojišťovnou, proč měli na autě letňáky, přezují. Najde se i řada takových, kteří na zimu hned po Dušičkách odstaví auta úplně a vyjedou zase až na jaře. Inu, proti gustu žádný dišputát. Takoví aspoň budou mít dostatek času prostudovat si, co jim naši poslanci novelou Zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích zase připravili za radovánky.

A že toho je! Zákon začne platit od ledna, ale některé jeho pasáže už byly raději přesunuty o rok na 1. leden 2016. Třeba možnost mít registrační značky na přání a bohužel i tolik potřebný zpřísněný dozor nad prací stanic technické kontroly. Ale i tak zůstává novinek, které začnou platit už za dva měsíce, dost a dost. Vy, čtenáři Světa motorů, však budete mít velký náskok. O všem podstatném, co novela přináší, se totiž dočtete v hlavním tématu tohoto čísla.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851