O hluku, rychlých policistech a záhadě | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O hluku, rychlých policistech a záhadě

Vážení čtenáři,

tříválcové motory doslova zaplavily náš automobilový trh. Kdo má pod kapotou čtyři písty, jako by už ani nebyl in. Hlavním hybatelem je v tomto směru EU a její až hysterický boj za zdravější ovzduší. Jako téměř vždy Brusel volí podivnou metodu. Jím zavedený systém měření emisí, který má k podmínkám v běžném provozu dál než KLDR ke kvetoucímu hospodářství, prostě vyhovuje tříválcům. Ale pozor, á priori to neznamená, že by nové tříválcové agregáty byly špatné nebo neutáhly i veliká auta. Na stranách 6 až 10 o tom přinášíme důkazy.

Vyzkoušeli jsme si také, jak to vypadá uvnitř policejních superbů, které nově brázdí dálnice a lapají hříšníky překračující povolenou rychlost. Ani my nemilujeme okamžiky, kdy se na zádi vozu před námi rozsvítí nápis „Policie, zastavte!“. Ale uznáváme, že i taková represe je nutná, někdo si prostě jinak nedá říct.

A na závěr o jednom divu světa. Legenda československého a českého autokrosu Jaroslav Hošek v úterý oslaví sedmdesátku. Jak? Přípravou na další závodní sezonu! Kam se na něj hrabe slavná nesmrtelná zpěvačka Emília Marty z Čapkovy Věci Makropulos. Seznámil jsem se s ním před 35 lety. Byl jsem začínající sportovní novinář, on už byl tři roky členem národního autokrosového týmu. Vzpomínám si, jak mi tehdy v depu ukazoval, že základem jeho jídelníčku na závodech je plný pekáč řízků. Asi to je dobrý dietní program, když v sedmdesáti ještě bojuje o body do mistrovství Evropy se soupeři o padesát let mladšími. Jardo, ještě hodně závodních let!

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851