Proč tak agresivně? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Proč tak agresivně?

Vážení čtenáři,

Škoda je dlouhá léta dominantním hráčem na českém automobilovém trhu. Po roce 1989 její poměr na prodejích postupně klesal, aby se zastavil na v Evropě stále ještě zcela výjimečném třetinovém podílu. Za ní o pozici dvojky dlouho bojoval Ford s Volkswagenem, až se objevil nečekaný soupeř. Z daleké Koreje vystrčil růžky koncern Hyundai. Poté, co v Nošovicích otevřel veliký výrobní závod, začal se drát vzhůru. I za cenu velmi agresivního marketingu. Tu nás učil místo vyslovování „hyundaj“ říkat “hjondé“, ruku v ruce s tím ale všechny přesvědčoval, že je vlastně českou značkou… Pak se začal poměřovat se Škodou. Svá auta v reklamních spotech nazval nadauty (zjevný odkaz na nacistického nadčlověka), až se tím musela po protestech veřejnosti zabývat Rada pro reklamu. Ještě teď se v televizi můžeme dívat na spot, v němž je údajně soused z Boleslavi proti Hyundaii i20 takhle malý. Kromě toho vede (případně vedl) Hyundai v Česku válku s některými vlastními dealery, bojuje proti legálním reexportům nových aut… Prostě: Proti všem! I vůči médiím. Kvalitní a opravdu objektivní motoristické časopisy jsou u Hyundaie na indexu a vozy na testování jim nepůjčuje. Co kdyby odhalily něco nepěkného. To je jistější pěkný test v časopise Žena a motyka…

Zároveň s tím ale Hyundai na trh dodává stále kvalitnější auta, s nimiž se prostě musí počítat. Agresivní podpora jim spíš ubírá body. I my jsme u Hyundaie na černé listině. Přesto jsme si jeho vůz sehnali a připravili pro vás co nejobjektivnější srovnání nové Škody Fabia a Hyundaie i20. Doufám, že vás zaujme.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

 

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851