Když zima začne na jaře | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Když zima začne na jaře

Vážení čtenáři,

podceňovat matku přírodu se rozhodně nevyplácí. Věděli to naši předkové a rok co rok se o tom přesvědčujeme i my. Že byla právě končící zima mimořádně mírná, jsme zaregistrovali všichni. Však také každý, kdo mohl, přezul ze zimních gum na letní co nejdříve. A ouvej. Od prvního dubnového dne se vrátil vichr, mráz i sníh a lidé zaplnili pneuservisy a opět nazouvali zimní pneumatiky. To si pak člověk říká, zda byl nějaký spěch vůbec namístě. Na druhou stranu ani rozvaha se zase nemá moc přehánět. Před pár lety na mě sedla lenora a já sveřepě odkládal výměnu gum na manželčině autě až do konce června. Když mi můj rest připomínala, tvrdil jsem jí, že sníh stále ještě hrozí. Kupodivu mě nezabila.

Z pohledu motoristy mě uplynulý týden zaujal asi nejvíce návrh novely silničního zákona, která by v případě přijetí umožnila policistům od 1. ledna 2016 opět odebírat řidičům malé techničáky. A to nejen za hanebný stav vozidel, ale i v případě podezření, že se budou vyhýbat zaplacení pokuty. Mám z toho dost rozporuplné pocity. Na jednu stranu souhlasím. Jestliže někoho přistihnou při jízdě nikoli autem, ale vrakem, je okamžitá reakce oprávněná. Mám však zároveň pocit hraničící s jistotou, že policisté dostanou do ruky další zbraň pro znepříjemňování života slušným řidičům. Podle jakých kritérií odhadnou, že se budu chtít vyhýbat zaplacení? Podle kvality oblečení, koktání, čistých rukou? A už vůbec nechci myslet na to, v jakou zbraň se novinka promění mezi zkorumpovanými strážci zákona.

Uklidňující čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851