O Krakonošovi, rychlosti a střetu zájmů | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O Krakonošovi, rychlosti a střetu zájmů

Vážení čtenáři,

uplynulých sedm dní bylo tak nabito událostmi, že se jen těžko vybírá, které vypíchnout. Posuďte se mnou.

Vše odstartovala tragická smrt Otakara Krámského, jednoho z nejlepších závodníků do vrchu v evropské historii. Osudným se mu stal trénink na závod v rakouském Rechbergu. Otu jsem znal léta. Byl to svérázný chlap z Jilemnice. Prostě Krakonoš. S maximálním soustředěním šel za svými cíli. I proto měl málo kamarádů. Bylo někdy opravdu těžké mít ho rád. Vážit si ho však člověk musel. O to víc mě mrzelo, jak malý prostor věnovala česká média jeho tragédii.

Pozornost vzbudili i poslanci, kteří do zákona o provozu na pozemních komunikacích vsunuli možnost jet na vybraných dálničních úsecích rychlostí až 150 km/h. Někteří se radují, jiní varují. Podle mě jde o nesystémový krok, který nic neřeší. Je ale pozoruhodné, kdo všechno chce na odmítání novely získat body. Proti je prezident Zeman i ministr dopravy Ťok. Ten už teď tvrdí, že stejně nikde zvýšení nepovolí. Co jiného také čekat v Kocourkově?

Činili se evropští poslanci, kteří omezili význam biopaliv první generace. Na rozdíl od těch našich, kteří „bojovníku proti korupci číslo 1“ Andreji Babišovi chtějí přiklepnout zvýšené zisky z výroby biopaliv z řepky až do roku 2020. Tak bezprecedentní střet zájmů se může odehrát opravdu jen v Česku. Více se o nesmyslu jménem biopaliva, ničícím motory našich aut, dočtete v hlavním tématu. Jeho autor Martin Frei je jako vždy přesný a nesmlouvavý.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851