Co je a co není humánní | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Co je a co není humánní

Vážení čtenáři,

už několikrát jsem se na tomto místě rozčiloval nad neustálými dopravními úpravami, které z měst vyhánějí auta, jako by byla divou zvěří. Pořád přibývá šikan, zátarasů, nesmyslných semaforů, které jsou navíc nastaveny proti zdravému rozumu. Vše má jediný cíl – totálně znechutit automobilisty a uvolnit ulice pro daněmi automobilistů dotovanou hromadnou dopravu a také stále agresivnější cyklisty. Letošek je v tomto směru zcela extrémní a hlavním důvodem asi je snaha čerpat evropské dotace. Stavět z nich dálnice naši politici a úředníci nejsou schopni, a tak peníze rozpouštějí, jak se dá. Čím nesmyslnější nápad, tím lepší. Utratí se přece víc a oni si namastí kapsy. Jen tak mimochodem – víte, jak poznat, zda na nějakou stavbu přispěla Evropská unie? Já na to nedávno přišel. Je to docela lehké. Pokud se někde dělá i v noci a ve dnech pracovního klidu, tedy za příplatky, je to evropská stavba. A kde se dělníci povalují jen v pracovní dny, tam jde o stavbu českou. Jako by evropské peníze neměly žádnou cenu.

Vytlačování aut z měst není jen záležitostí Prahy. Přesvědčujeme se o tom denně z vašich e-mailů a dopisů. Děje se tak všude a celá akce začíná mít rozměr organizovaného zločinného spiknutí. Nejhorší ze všeho je, že se tak děje pod záminkou humanizace (zlidštění) měst. Ale copak humánní je jen chůze a jízda na kole? Copak člověka od zvířat neodlišuje právě schopnost pracovat a užívat nástroje – třeba auta? A dá se vůbec zlovůli mocných bránit? O tom všem píšeme v hlavním tématu tohoto čísla. Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851