Registr a úřednické nebe | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Registr a úřednické nebe

Vážení čtenáři,

v hlavním tématu tohoto čísla se věnujeme akci Velký třesk, která má uvést do souladu skutečný počet fungujících aut a státem vedený nefungující registr motorových vozidel. Ten je už řadu let v dezolátním stavu. Hyzdí ho v první řadě evidentní neschopnost politiků a úředníků. V řadě druhé pak vykukové, kteří využívali děr v zákoně a auta po prodeji sice odhlásili, ale už na nového majitele nepřihlásili. Takovým polopřevodům má být zakrouceno krkem. Kdo vozidlo do 30. června nepřihlásí, už to nikdy nebude moci udělat. Odhadem jde o 700 000 aut. Teoreticky. Zhruba 600 000 jich už zřejmě fyzicky neexistuje, ale pořád jich zbývá na 100 000. Nejhorší ze všeho je nepřipravenost celé akce. Řeklo se sice A, ale už se nikdo nezajímal o B. Ono to sice zní zajímavě, že sebelepší auto, které není přihlášeno, už nepůjde registrovat, ale jak to bude ve skutečnosti? Stejně tak na vodě stojí tvrzení, že tato auta přijdou o pojistky, že budou nebezpečnými bombami na ulicích, že… Až u soudů se ukáže (možná po mnoha letech), jak se věci mají doopravdy. A do té doby čekejte svinčík na druhou.

A za takovou kvalitní práci (i v jiných oblastech života než jen motorismu) bude od 1. července skoro 70 000 státních zaměstnanců vyneseno do úřednického nebe. V platnost vstoupí úřednický zákon a oni se stanou superelitou. Vysoké platy, nemožnost odvolání, desítky prebend nad rámec zákonů. Jako by ani nebyli normálními lidmi, ale bohy. Nás, co jim ty prebendy budeme platit z daní, nečeká žádný ráj!

Pevné nervy a příjemné čtení přeje Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851