Jak v autě s radlickým SKZ vládl soucit kvůli zácpám | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jak v autě s radlickým SKZ vládl soucit kvůli zácpám

Vážení čtenáři,

minulé pondělí jsem se vracel se spoluhráči z SKZ Radlice po tradičním otevírání fotbalového léta s radostí. Turnaj v jihočeské Mutyněvsi se nám povedl. I proto jsme měli tolik soucitu s poraženými.

Potkali jsme je u Pelhřimova, kde se silnice 34 kříží s číslem 19. Kam oči směrem Tábor dohlédly, stojící auta, dusný vzduch. Stovky metrů na druhou stranu to samé: kamiony, nešťastníci v osobácích, kolona se ani nehnula. „Otočte to a mažte pryč! Prostojíte tu celý den!“ křičel z okýnka spoluhráč Jarin. Na trase, kterou jezdím pravidelně od minulého století, jsem byl poprvé rád, že mířím směr Praha, a ne opačně. Za vším vězela brutální objížďka kvůli bourání mostu na D1. Ač se tak dělo na 34. kilometru, zkolabovala doprava i za tím devadesátým.

V Česku teď běžný jev. Jak píšeme v hlavním tématu, probíhá naráz odhadem na 600 oprav. Jak si poradit s uzavírkami, radíme zeširoka. Za obzvlášť skvělý považuji test 13 pomocníků proti kolonám na stranách 10-11.

Před týdnem jsem se rozepsal, jak letos ve Světě motorů nehrozí „okurkové“ léto. Nové vydání to potvrzuje: velký test nového galaxy, první svezení touranem či HR-V od Hondy nebo fi nální verze Škody Roomster II.

Domácí značka jede na vlně, až je z toho vedení koncernu VW nervózní. Díky Tour de France se škodovky po tři týdny blýskají několik hodin v záběrech světových televizí. Partnerem největší cyklistické akce planety je Škoda podvanácté. Minulý týden za ty roky poprvé přihlížela její auta etapovému vítězství českého jezdce. Svět motorů chce být aktuální za každou cenu. Cyklisticko-řidičskou zpověď hrdiny Zdeňka Štybara najdete na straně 41.

Příjemné čtení jinde než v koloně přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851