Velkohubost v Česku nezabírá | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Velkohubost v Česku nezabírá

Vážení čtenáři,

v tomto čísle jsme se opět pustili do srovnání dvou výrazných soupeřů na našem automobilovém trhu: domácí Škody a jihokorejského Hyundaie. V letošním čísle 10 jsme porovnali kvality vozů Škoda Fabia a Hyundai i20 a téma vás opravdu zaujalo. Tentokrát jsme vybrali absolutní špičku: nejprodávanější české auto Škoda Octavia měří síly s Hyundaiem i30, vyráběným v Nošovicích. A zvolili jsme verze kombi s naftovými motory. Hyundai prošel lehkým faceliftem a pro každého je těžkým soupeřem. České zastoupení jihokorejské fi rmy se k testu postavilo jako v poslední době vždy, tedy s nezájmem. Auto jsme si tedy sehnali sami. Novinkou bylo, že nám zástupci Hyundaie tentokrát odmítli sdělit i obyčejné informace o cenách dílů a servisních nákladech. No, potřebné jsme nakonec získali jinde. A až budete test číst, pochopíte, proč s tím dělali takové drahoty.

Nebyl by to Hyundai, kdyby chyběla trocha velkohubosti. Od počátku roku sice jeho prodeje na našem trhu stoupají, ale nižším tempem než ostatním. Výsledkem je meziroční pokles podílu na trhu. Loni v červnu mu patřilo 9 %, letos už jen 7. Podle odborníků se na tom hodně podílí nesmírně agresivní, samochválou překypující srovnávací reklama, která většinu Čechů odpuzuje. Ani na testované „í-třicítce“ nechyběl nápis „Vyzkoušejte si sen českých řidičů“. Jak reklama na béčkový akční asijský fi lm. I když… v českém Hyundaii přece pracují Češi. Hmm, tak to asi pořád ještě platí známé rčení, že poturčenec horší Turka.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851